Ministeri Anttila pahasti hakoteillä

Tarhauskielto.fi -sivuilla oleva kuvamateriaali ja siitä heränneet ihmisten reaktiot osoittavat, että turkistarhaukselle ei ole Suomessa moraalista perustaa. Se tulisi lakkauttaa mahdollisimman pian.

AnttilaKun asiasta vastuussa olevan ministeri Anttilan pitäisi kiinnittää huomiota eläinsuojelukysymyksiin, hän syyttää aktivisteja siitä, että he eivät ole tehneet eläinsuojelurikkomuksista ilmoituksia viranomaisille tarpeeksi nopeasti. Mikä on ministeri Anttilan viesti turkistarhaajille, jotka ovat kävelleet mahdollisesti päivittäin kärsivien eläimien ohi?

Eläinsuojelun sijaan Anttila harjoittaa räikeää vihrepesua. Samaan aikaan kun pitäisi panostaa eläinten hyvinvointiin ja ympäristöasioihin, maa- ja metsätalousministeriö myöntää esimerkiksi Satafood Kehittämisyhdistykselle sianlihan menekinedistämiseen tähtäävälle possupedia.fi -kampanjalle lisärahoitusta yli 130 000 euroa. Yhteensä kampanjalle on myönnetty jo lähes 400 000 euroa ministeriön avustuksia.

Eläinten hyvinvointia koskevien laiminlyöntien lisäksi ministeri Anttila on hidastanut saimaannorpan suojelua ja esittänyt metsästyksen hyväksymistä kansallispuistoissa. Ministeri on myös ollut välinpitämätön maatalouden päästöjen rajoittamisen ja metsien suojelun edistämisen suhteen.

Eläinsuojelu- ja ympäristöjärjestöt toivottavat ministeri Anttilalle menestystä jossain muissa tehtävissä kuin eläinsuojelu- ja ympäristökysymysten parissa.

Eläinsuojelu- ja ympäristöjärjestöjen tiedote löytyy täältä:
Turkisteollisuus kiellettävä! -mielenilmaus 22.2. Helsingissä – Järjestöt vaativat ministeri Sirkka-Liisa Anttilan eroa

Päivän mielenosoituksesta annoin kommentteja mm. Nelosen uutisiin.

Jätä kommentti