Ei sähköä, ei tavaroita tai jätettä – No Impact Man

Lauantaina kävimme läpi tavaroita ja pakkasimme niitä viikon päästä tapahtuvaa muuttoa varten. Samalla mietin, kannattaako esimerkiksi kirjoja ja CD-levyjä säästää vai olisiko parempi laittaa kaikki mitä ei aktiivisesti käytä kiertoon muiden iloksi.

Eväshetki keskellä tavaroiden pakkausta. Annukka selailee vanhoja keittokirjoja
Eväshetki keskellä tavaroiden pakkausta. Annukka selailee vanhoja keittokirjoja

Suurin osa tavaroistamme on kirjoja ja papereita sekä huonekaluja, vaatteita ja keittiötarvikkeita. Ehkä olisi syytä vastata 100 tavaran haasteeseen, josta esimerksi Vehmas Assembly on kirjoittanut. Elämä on sitä parempaa, mitä vähemmän tavaroita omistaa. Itse suosittelen luopumisen aloittamista esimerkiksi televisiosta.

Illalla katsoimme elokuvat No Impact Man ja Home. Voin suositella lämpimästi!

No Impact Man sai pohtimaan, voisiko itse elää esimerkiksi ilman sähköä ja tuottamatta yhtään jätettä. Suosittelen lämpimästi myös kaverin blogia. Home taas palautti mielen peruslukujen ja -asioiden äärelle. On järkyttävää havaita, kuinka ihminen on lyhyen ajan sisällä tuhoamassa haavoittuvaa ja kaunista planeettaamme. Onneksi on kuitenkin vielä toivoa.

Elokuvien myötä tuli puhdistunut olo. Tarvitaan ihmisiä, jotka todella vilpittömästi yrittävät kaiken kyynisyyden keskellä vaikka toki muutoksia tarvitaan myös järjestelmän tasolla. No Impact Manin mukaan yksilön kaikkein vaikuttavin teko on osallistua kansalaisjärjestöjen toimintaan.

Jätä kommentti