Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 7

Tyytyväinen ihminen kykenee kontrolloimaan itseään, uskomaan tavoitteisiinsa, pitämään mielen ja ympäristön järjestyksessä sekä kohdistamaan ajatuksensa oikeisiin asioihin. Sokrateen mukaan ajatukset ovat syy, elämä on seuraus.

Tässä seitsemän ehtoa tyytyväiseen elämään.

DSCN18571. Kontrolli. Tarvitsemme tunteen siitä, että olemme itse ohjaamassa omaa elämäämme. Mitä enemmän keskityt niihin asioihin, joita voit hallita, sitä tyytyväisempi sinusta tulee. Mitä enemmän keskityt niihin asioihin, joita et voi välittömästi suoraan hallita, kuten sää tai esimerkiksi muiden käyttäytyminen liikenteessä, sitä huonommin voit. Ota vastuu siitä, mitä koet, mitä haluat ja mitä teet.

2. Usko. Käsityksesi todellisuudesta muovautuu siitä mihin uskot. Ihminen tekee vain harvoin sellaista, mihin hän ei todella usko. Jos haluat olla tyytyväinen, kannattaa ensimmäisenä uskoa siihen, että se on mahdollista. Jos et usko johonkin asiaan, ei se voi koskaan tulla osaksi elämääsi.

3. Mielen vastaavuus. Se mikä on sisälläsi, näkyy myös ulospäin ja se millainen on ympäristösi, heijastuu mielentilaasi. Ympäristösi epäjärjestys on heijastus sisäisestä epäjärjestyksestäsi ja päinvastoin. Mitä järjestäytyneempi, siistimpi ja harmonisempi elinympäristösi on, sitä kootummat ovat ajatuksesi. Siisti työpöytä, sähköpostilaatikko ja koti korreloivat kirkkaiden ja selkeiden ajatuksen kanssa.

4. Attraktio. Se mitä haluat, haluaa myös sinua. Se mitä etsit, etsii myös sinua. Tyytyvänen ihminen vetää puoleensa tyytyväisiä ihmisiä. Valitettavan monet ihmiset houkuttelevat elämäänsä juuri niitä asioita, joita he kaikkein vähiten haluavat. Kun pelkää ja pohtii jatkuvasti sairautta, työpaikan menettämistä tai onnettomuuksia, alkaa niitä yllättäen ilmestyä elämään. Ihminen toteuttaa asettamiaan ennusteita tai pelkoja. Kun haluamme jotain, lähetämme ympäristöömme siitä viestejä. Puhumme asioista, jotka kiinnostavat meitä ja silmiimme osuu aiheeseen liittyviä artikkeleita tai muita asioita. Herkistymme niille asioille, joita haluamme. Koska saat elämältäsi juuri niitä asioita, joita haluat, kannattaa ehkä haluta vaikka tyytyväistä elämää ja maailmarauhaa.

5. Keskittyminen. Se mihin keskityt, alkaa kasvaa. Sinusta tulee se, mitä enimmäkseen ajattelet. Jos keskityt ilonaiheisiin ja myönteisiin asioihin, saat niitä jatkuvasti enemmän. Jos keskitys siihen, että sinulla on jo kaikkea mitä tarvitset, elät yltäkylläisyydessä. Oletko niin rikas, että sinulla on varaa olla ilman vai elätkö jatkuvassa puutteessa? Opettele keskeyttämään sellainen toiminta, jota et halua. Päätä mitä haluat ja otat selvää, mikä estää sinua saamasta sitä

6. Alitajunta. Se mihin alitajuntasi uskoo, toteutuu myös todellisuudessa. Kun haluat olla tyytyväinen tai järjestelmällinen, alat toistaa ajatusta, että olet kaikessa tekemisessäsi järjestelmällinen, systemaattinen ja huolellinen. Näin järjestelmällisyytesi lisäätyy ja se on sinulle helppoa, luonnollista ja mukavaa.

7. Syy ja seuraus. Kaikella mitä tapahtuu, on olemassa syynsä. Jos saat selville, mikä on tyytymättömyytesi aiheuttaja, ja sinulla on tahtoa muuttaa syy, teet ongelmasta mahdollisuuden. Kehitä itsellesi innostava vaihtoehto ja tee uudesta käyttäytymisesta rutiinia. Sokrateen mukaan ajatukset ovat syy, elämä on seuraus.

* * *

Tässä kirjoitussarjassa hahmottelen askelmerkkejä tyytyväisen ja hyvään elämään. Näitä ovat mm. positiivisen ajattelun voima, säännöllinen vierailu epämukavuusalueella, pitkitetty tarpeentyydytys, henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen, rohkeus, rakkaus, energia ja innostus sekä muiden palvelu ja monet muut jutut.

Ajatukset eivät ole suinkaaan omiani, vaan lainattu suoraan muilta sekä kirjoitettu ja sanottu eri yhteyksissä varmasti lukemattomia kertoja. Haluan kuitenkin välittää mielestäni parhaimpia käytäntöjä edelleen eteenpäin.

Kirjoitussarjan edellinen osa on luettavissa täältä: https://leostranius.fi/?p=1453

Yksi kommentti artikkeliin ”Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 7”

Jätä kommentti