Vanhakin jaksaa

Viikonloppu sujui muuttovalmisteluissa. Sunnuntaina muutto Käpylässä Koskelantieltä Sofianlehdonkadulle sujui rivakasti. Ilman Jukan, Laurin, Merin, Tepon ja Tuulin apua emme olisi tietenkään selvinneet. Iso kiitos apujoukoille! Tällä hetkellä uusi asunto alkaa näyttämään jo kodilta. Huonekalut ja tavarat ovat paikallaan. Pienet sisustuselementit, kuten taulut ja tyynynpäälliset hakevat vielä paikkaansa. Lisäksi saapumista ja asennusta odottaa keittiön ja olohuoneen väliin tuleva iso liukuovi.

Maanantain olin Luonto-Liitossa hoitamassa käytännön asioita ja illan hallituksen kokouksessa. Kokouksessa keskusteltiin pitkä tovi piirien kehittämiseen liittyvistä kysymyksistä, hyväksyttiin vuoden 2009 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä tehtiin joukko muita päätöksiä.

susi

Lisäksi vaadimme riistaeläimistä vastaavaa maa- ja metsätalousministeriötä tarttumaan susikannan alati heikkenevään tilaan ennen kuin on liian myöhäistä. Viimeisin arvio Suomen susikannan koosta osoittaa että susi on Suomessa pahassa pulassa. Susia on Riista- ja kalataloudentutkimuslaitoksen (RKTL) arvion mukaan maassamme ainoastaan 150-160 yksilöä. Muutaman vuoden aikana Suomen susikanta on RKTL:n arvioiden mukaan vähentynyt yli sadalla yksilöllä. Lisää aiheesta täältä: Luonto-Liitto vaatii maa- ja metsätalousministeriöltä välitöntä toimintaa Suomen susikannan pelastamiseksi.

Tiistaina Annukan vanhemmat ja mamma tulivat auttamaan uuden kodin käytännön järjestelyissä. Täytyy ihailla, kuinka 83-vuotias mamma jynssäsi tarmolla uunia ja lattioita sekä pesi vielä kotimme kaikki ikkunat. Opettaen samalla meille, että ikkunalasit kannattaa pyyhkiä sanomalehdillä. Upeaa, että on näin pirteitä vanhuksia, jotka pystyvät näytämään meille aikuisille, kuinka hommat hoidetaan! Toivottavasti itsekin pystyn aikanaan samaan.

Jätä kommentti