Luottamus, maine ja remontti

Torstaina (29.1.) suuntasin Porvooseen ja Haikon kartanoon. Olin puhumassa julkisen keskustelun vaikutuksesta luottamukseen ja järjestötoiminnan maineeseen järjestöjohdon sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämisfoorumissa. Paikalla oli noin 60 alan järjestöjen toiminnanjohtajaa tai pääsihteeriä. Maine ja luottamus luodaan teoilla. Esitykseni löytyy täältä.

Päivien kiinnostavinta antia oli Janne Jalavan puheenvuoro luottamuksesta. Tarvitsemme luottamusta, koska yhteiskunta on ristiriitainen, epävarma ja poikkeava. Erityisesti riskiyhteiskunnassa luottamus korostuu. Vaikka perhe ja koulu ovatkin edelleen yhteiskunnan keskeisiä sosialisaatiota rakentavia instituutioita, on ihmisillä nykyään enemmän tarttumapintoja luoda identiteettiään ja rakentaa luottamusta myös muita kanavia pitkin. Esimerkiksi verkko tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia toisenlaiselle sosialisaatiolle.

Iltapäivällä piipahdin Luonto-Liiton toimistolla. Tämän jälkeen matka jatkui aamulla alkaneen remontin keskelle Sofianlehdonkadulle. Keittiön ja makuuhuoneen välinen seinä oli jo kaadettu. Paikalla kävi myös henkilöt Kirenasta mittaamassa seinää tulevien liukuovien takia. Illalla hioimme pari ovea ja ikkunan karmeja sekä valmistelimme vessaa maalauksen varalle.

Jätä kommentti