Kööpenhaminan päivänsäde Ranska

Juna Tukholmasta Kööpenhaminaan on saapumassa perille. Kohta on siis aika sukeltaa kokoushumuun.

Torstaina (10.12.) Ranska voitti Climate Action Networkin (CAN) historian toisen Päivänsäde -palkinnon. Tunnustus myönnettiin Ranskan toimista EU:n huippukokouksessa EU:n metsien hiilensidontaan (LULUCF) lliittyvien laskentamallien porsaanreikien tukkimiseksi. Toivottavasti esitys saa laajaa tukea tänään EU:n huippukokouksessa.

Vaikka Kööpenhaminan ilmastokokouksen aluksi myönnetty Päivän fossiili –palkinto on jo muuttamassa ilmeisesti Itävallan ja Ruotsin kantoja, Suomi jatkaa yksinäistä taistelua omien etujensa puolesta. Ainakin YLE:n uutisten mukaan pääministeri Vanhanen jätti kokouksessa heti vastustavan kantansa liittyen Ranskan ehdotukseen.

Asiasta tiedotti tänään myös Greenpeace: Suomen tuettava EU:ssa hiilinielujen muutoksen näyttävää laskentatapaa.

Eilisen Päivän fossiili ja päivänsäde –palkintojen jakotilaisuuden tunnelmia voi haistella täältä. Pysykää kuulolla.

Jätä kommentti