Liha tappaa – Ydinvoimahanke kaatuu

Eläinoikeusaktivistit ovat käyneet jälleen kuvaamassa suomalaisia sikatiloja. Kuvamateriaali osoittaa, mitä eläintenkohtelu voi pahimmillaan olla. Itse kirjoitin kampanjan verkkosivuille ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista: Ilmaston ystävä valitsee vegaaniruokaa.

Herää kuitenkin kysymys: Miten tämä eläinrääkkäys voi olla Suomessa mahdollista ja laillista? Kuinka moni on tämän jälkeen valmis syömään joulukinkkua? Joulukinkun kylkeen voisi vähintään liimata varoitustekstin: ”liha tappaa”.

Evira on menossa YLE:n uutisten mukaan tarkastamaan tiloja. Todennäköisesti tämä ei johda yhtään mihinkään. Miksi tiloja pitää käydä kuvaamassa salaa aktivistien toimesta. Eikö asiaan voi puuttua muuten? Eikö esimerkiksi suomalaisilla toimittajilla riitä rohkeutta kävellä sikatiloille keskellä päivää ja pyytää lupaa kuvata eläinten karua todellisuutta.

Jotain hyviä uutisia. Fennovoima on ilmoittanut vetäytyvänsä Ruotsinpyhtäältä. Ydinvoimalan kaatuminen on osoitus kansalaistoiminnan voimasta. Uudellamaalla tulee nyt panostaa uusiutuvien energialähteiden kehittämiseen. Laitoimme asiasta myös piirin tiedotteen: Ydinvoimala ei sovi Uudellemaalle.

Jätä kommentti