Irtisanoudu – Kiirehtiminen kiireiseksi tekee

Voi miten mukava ja rento viikko takana! Kiitos siitä kuuluu kaikille mahtaville tyypeille, joita minulla on ollut etuoikeus tavata viime päivien aikana.

Tiistaina tein merkittävän siirron ja katkaisin 15-vuotta kestävän napanuoran tietoliikennealalle irtisanoutumalla (ainakin toistaiseksi) minulle niin rakkaan yrityksen palveluksesta. Juhlistimme asiaa Annukan kanssa käymällä päivällisellä Allotriassa ja tekemällä retken Mellunmäkeen ja Kontulaan.

Tämä syksy on ollut muutenkin irtisanoutumisten aikaa. Muutaman kuukauden aikana olen irtisanoutunut yhteensä kolmesta eri työstä – Suomen luonnonsuojeluliiton vs. ympäristönsuojelupäällikön ja ilmastovastaavan tehtävistä, Yhteiskunnallisen ympäristöalan valtakunnallisen tutkijakoulun (YHTYMÄ) paikasta ja nyt Tellabsilta. Nyt pitäisi olla aikaa keskittyä Luonto-Liittoon ja maapallon pelastamiseen.

Viikon mittaan julkaistiin myös pari aiemmin kirjoittamaani kolumnia:
– 3.12.2009: MTV3: Viesti ilmastojohtajille: fear less, love more and fight harder
– 1.12.2009: Nuorisotutkimusverkoston kommnetti-kanava: Ilmastoystävällistä kausikasvisruokaa vaikka joka päivä

Myös Jukka Vuorio kirjoitti Fifissä lähestyvästä Kööpenhaminan ilmastokokouksesta:
Matkalla myrskyn silmään – Suurin mielenosoitusmatka moniin vuosiin lähestyy. Mikä meitä odottaa Köpiksessä?

Perjantaina olin Suomi Venäjä -seuran innostavassa Uudet tuulet -seminaarissa puhumassa kansalaisyhteiskunnan tulevaisuuden näkymistä. Juontaja Timo Munne piti huolen, että yleisö pysyi hereillä ja innostavat paikallistason puheenvuorot rytmittivät tilaisuutta hienosti. Hyvä meininki! Esitykseni voi katsoa tästä:

Perjantai iltana vietettiin Luonto-Liiton pikkujouluja. Puheenjohtaja Mauno Särkkä piti hienon puheen kiireettömyyden puolesta! Itse koen, että kiire on usein henkinen tila. Kiirehtiminen kiireiseksi tekee. Siitä syystä kannattaa yleensä ottaa rauhallisesti.

Never giveup – Never surrender!

2 kommenttia artikkeliin ”Irtisanoudu – Kiirehtiminen kiireiseksi tekee”

  1. Muuten ihan kiva, mutta ihmetyttää kun akateemisesti koulutettu ihminen panee väkisin yhdysviivan numeron perään (”15-vuotta” yök) ja kaiken kukkuraksi lopettaa tekstin englanninkieliseen iskulauseeseen – minkä ihmeen takia? Mainosko tekstisi on?

    Vastaa

Jätä kommentti