Eettisten lahjojen suosi kasvaa – kohti Kööpenhaminaa

Itsenäisyyspäivän juhlinta alkoi pitkillä aamu-unilla sekä 10 km rennolla juoksulenkillä ja siihen päälle tehdyllä kevyellä lihaskuntojumpalla.

Iltapäivällä suuntasin Faunan ja Helsingin yliopiston Maan ystävien järjestämille Eettisille joulumarkkinoille. Olin Faunan järjestämässä symposiumissa puhumassa ruuan ilmastovaikutuksista.

Esitykseni voi katsoa tästä:

Tupa oli täynnä innokkaita kuulijoita ja vielä enemmän yleisöä veti järjestöjen pöytien tarjonta Vanhan ylioppilastalon juhlasalissa. Onkin odotettavissa, että tänä vuonna eettisten joululahjojen suosio kasvaa. Aiheesta uutisoi perjantaina 4.12. esimerkiksi Ruokatieto: Eettisten lahjojen suosio kasvaa.

Lisäksi sunnuntai kului asuntokauppoja pohtiessa. Helsingin asuntokauppa on tainnut ylikuumentua. Monet kivat asunnot lähtevät tällä hetkellä käsistä ja hinnat ovat nousseet pilviin. Esimerkiksi meidän katsomasta yhdestä kivasta asunnosta Käpylässä oli jätetty useita pyyntihinnan mukaisia tai sitä korkeampia tarjouksia jo ennen virallisia näyttöjä. Sunnuntain aikana kiinteistövälittäjä teki erillisen huutokauppakierroksen, jossa kukin vähintään pyydetyn hinnan jättäneen tarjouksen tekijä sai halutessaan korottaa omaa tarjousta. Herää tietysti kysymys, onko näitä muita tarjouksen tekijöitä ylipäätään olemassa, vai yritetäänkö tässä vain vedättää jo valmiiksi korkeaa hintaa ylöspäin.

Asuntokauppoja olennaisempaa on kuitenkin se, että Kööpenhaminan ilmastokokous alkaa huomenna maanantaina 7.12.2009. Kokousta voi parhaiten seurata blogini lisäksi esimerkiksi ilmasto.org -sivuston kautta tai kokouksen virallisilta sivuilta.

Kannustan päättäjiä kantamaan vastuunsa. Älkää mokatko. Pelissä on liian paljon.

Jätä kommentti