Pitäisikö ilmastokokous blokata?

Ensimmäinen päivä (2.11.) Luonto-Liiton pääsihteerinä alkoi pöydän siivoamisella. Kippasin työpöydällä lojuneet tavarat laatikkoon, pyyhin pölyt ja asetin kannettavan tietokoneen tyhjälle ja siistille pöydälle. Siitä se alkoi!

Aamupäivällä annoin haastattelu YLE radiolle liittyen tulevaan Kööpenhaminan ilmastokokoukseen. Samasta aiheesta soitteli myös Vihreä Lanka. Mikäli Kööpenhaminassa ei saada aikaiseksi kunnollista ilmastosopimusta, toivoisin, että kansalaisyhteiskunta olisi valmis piirittämään kokouspaikan ja blokkaamaan Kööpenhaminan kaupungin, jotta neuvottelijat eivät pääsisi paikalta pois, ennenkuin ovat päässeet sopuun ilmastotieteen viitoittamista päästövähennyksistä pitää lämpeneminen kahden asteen tuntumassa.

Vegaaninen lounastarjonta Luonto-Liiton toimiston välittömässä läheisyydessä on aivan toista luokkaa kuin Suomen luonnonsuojeluliiton toimiston yhteydessä Alppilassa. Tämä parantaa varmasti elämänlaatua. Iltapäivä jatkui toimistokokouksella ja sen jälkeen keskustelulla talouspäällikön kanssa. Illan päätteeksi osallistuin vielä Allianssin hallituskuvioita pohtivan sitoutumattoman ryhmän kokoukseen Töölössä.

Jätä kommentti