Hyvää hiljaisuuden päivää ja muita menoja

Aamulla 7.10. olin YLE:n Aamu-tv:ssä keskustelemassa ilmastopakolaisuudesta. Ohjelma on katsottavissa täältä. Kirjoitin aiheesta myös blogimerkinnän: Ilmastopakolaisuus uhkaa satoja miljoonia.

Päivä jatkui kestävän kehityksen toimikunnan kokouksella. Aiheena oli tällä kertaa kestävän kehityksen tietopohjan vahvistaminen – Tutkimuksen ja politiikan vuorovaikutus. Kokousmateriaali on luettavissa täältä. Ehkä kiinnostavin esitys oli professori Jyri Seppälän katsaus ENVIMAT-hankkeen tuloksiin. Hankkeen raportti osoittaa, että energiaintensiivinen vientiteollisuus ei selitä Suomen korkeaa luonnonvarojen kulutusta eikä suomalainen teollisuus ole erityisen ekotehokasta kansainvälisessä vertailussa. Tästä olen kirjoittanut aiemmin tänne: Luonnonvarojen kulutuksen kolme harhaluuloa.

Iltapäivällä vastailin Me Naisten -lehden kysymyksiin liittyen lentämisen ilmastovaikutuksista, annoin haastattelun Kumppani-lehdelle ilmastolaista sekä yritin avata YLE:n radiotoimittajalle ilmastoneuvotteluiden nielukysymyksiä ja niihin liittyviä Suomen linjauksia.

Illalla istuin vielä Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin työtalousvaliokunnan kokouksessa. Piiri järjesti päivällä Hiljaisuus -seminaarin, jossa pohdittiin hiljaisuuden merkitystä ja sitä, miten ympäristön hiljaisuutta voidaan vaalia. Tilaisuudessa myönnettiin piirin Hiljainen haavanlehti –palkinto Veikkolan kyläyhdistykselle, joka on pitkään taistellut saadakseen melusuojauksen moottoritielle kylän kohdalle. Lisätietoja löytyy piirin verkkosivuilta.

Hyvää hiljaisuuden päivää! Ottakaa rauhallisesti.

Jätä kommentti