Jyväskylässä ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista

Aamulla hyppäsin Jyväskylän junaan. Osallistuin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan järjestämään ympäristöviikon tapahtumiin. Ensin olin luennoimassa ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista ja sen jälkeen vastailin ihmisten kysymyksiin reilun kaupan kahvitauolla yliopiston pihalla. Iso kiitos Touko Aallolle ja Elina Levulalle käytännän järjestelyistä!

Takaisin Helsingin junaan marssiessa annoin vielä pikahaastattelun Helsingin Sanomille liittyen komission vesityksiin päästöoikeuksien ilmaisjaosta sekä työstin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen Autottoman päivän tiedotetta ruuhkamaksuista.

Harmikseni en päässyt osallistumaan NorppaAid –tukikonserttiin saimaannorpan puolesta. Toivottavasti ministeri Sirkka-Liisa Anttila kuitenkin ymmärtää oman parhaansa ja asettaa verkkokalastuskiellon Saimaalle mahdollisimman pian.

Aamupäivällä julkaistiin myös CO2-raporttti.fi –sivustolla blogikirjoitukseni eurooppalaisista ekokaupungeista. Kannattaa käydä katsomassa: Ekokaupunkien Eurooppa. Milloin Suomessa herätään siihen, että asiat voi tehdä toisin?

Jätä kommentti