Kesän viimeinen päivä Espanjassa

Saavuimme Barcelonaan yöjunalla Genevestä. Ylettömän kallis (220 euroa) yöjunapaikka ei ollut missään tapauksessa hintansa arvoinen. Parempi olisi ollut reissata päiväjunalla ja katsella samalla maisemia.

Barcelonassa vierailimme Guell-puistossa ja ihastelimme muitakin Gaudin luomuksia. Lisäksi vierailimme  Picasso-museossa ja hengailimme Ramblasin alueella. Vegaanipaikka Juicy Jones oli kokemisen arvoinen ja tuorehedelmämehut muutenkin valloittavia. Kaupunkipyöräjärjestelmä tuntui toimivan loistavasti, vaikka pyöräteitä ei näyttänyt olevan sen enempää kuin Helsingissä.

Barcelonasta otimme junan kohti Baskimaata ja rantakaupunki San Sebastiania. Junan ikkunasta oli mahdollista bongata kymmenittäin valtavia tuulivoimapuistoja ja pari aurinkovoimapuistoa. Milloin Suomessa ymmärretään tuulivoiman potentiaali?

San Sebastianissa nautimme rantaelämästä ja kävimme tutustumassa paikalliseen ympäristökeskukseen. Kaupungilla on kunnianhimoinen agenda 21 -ohjelma. Tavoitteena on olla myös Euroopan kulttuuripääkaupunki 2016. Kannatan valintaa lämpimästi.

San Sebastianista teimme päiväretken Bilbaoon, jossa vierailimme Guggenheimin-museossa. Kyseessä olikin yksi vaikuttavimmista modernin taiteen museoista, joissa olen koskaan käynyt. Varsinkin kiinalaisen Cain installaatiot olivat huimia.  Muuten Bilbao osoittautui suhteellisen tylsäksi paikaksi. Lounaaksi vegaanille oli tarjolla ruokakaupasta ostettu nuudelipaketti.

San Sebastianista jatkoimme matkaa Madridiin. Kaupunki oli odotuksia mukavampi. Saimme myös huippuhyvän majoituksen aivan keskustasta Hostel Adrianosta (suosittelen!). Madridissa vierailimme taidemuseo Pradossa, joka oli kuitenkin pettymys. Sen sijaan Real-palatsi ja Buen Retiro-puisto olivat näkemisen arvoisia. Lisäksi voi suositella kasvisravintola La Isla del Tesoroa ja hengeilua Chuencan kaupunginosassa.

Kesän viimeisen päivän vietimme Sevillassa. Illalla piipahdimme vielä Madridissa modernin taiteen museo Reina Sofiassa ennen kuin jatkoimme matkaa yöjunalla Lissaboniin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kesän viimeinen päivä Espanjassa”

Jätä kommentti