Ympäristö ja ilmasto hävisi/voitti eurovaaleissa?

Ympäristön ja ilmaston kannalta europarlamenttiin valittiin kolme aktiivista ja huippuhyvää henkilöä: Satu Hassi, Heidi Hautala ja Sirpa Pietikäinen. Tämä on selvästi enemmän kuin viime eurovaaleissa, jolloin vain yksi ympäristöprofiilin ehdokas (Satu Hassi) pääsi läpi.

Tyydyttävää tai neutraalia ympäristöpolitiikkaa tulevat todennäköisesti ajamaan parlamentissa seuraavat henkilöt: Mitro Repo, Timo Soini, Liisa Jaakonsaari, Sari Essayah, Riikka Manner ja Carl Haglund.

Aika kuitenkin näyttää, millaisia profiileja kukin näistä ottaa.

Ympäristölle vihamielistä politiikkaa taas todennäköisesti jatkavat seuraavat henkilöt:
Ville Itälä, Anneli Jäätteenmäki, Hannu Takkula ja Eija-Riitta Korhola.

Kun viime europarlamentissa istui Satu Hassin lisäksi ympäristömyönteisiä edustajia myös Sirpa Pietikäinen, Riitta Myller ja Esko Seppänen, voidaan todeta, että jonkinlaista heikennystä tulee tapahtumaan. Onneksi joitakin fossiileja myös poistui parlamentista. Näitä ovat mm. Piia-Noora Kauppi ja Lasse Lehtinen sekä tietysti Ranskan listoilta mukana ollut Ari Vatanen.

Nyt jää nähtäväksi miten keskikastin parlamentaarikot ympäristövalintojaan painottavat. Toivotaan parasta. Ainakin potentiaalia on. Tietysti olisi ollut toivottavaa, että myös vasemmistoliitosta olisi päässyt joku läpi. Samoin ympäristö jää kaipaamaan parlamentissa mm. Satu Taiveahoa, Antti Kaikkosta ja Jenny Lindborgia.

Lisätietoja:
YLEn eurovaalien tulospalvelu.
SLL tiedote (29.5.2009) Harva viime kauden suomalaismeppi ajoi ympäristöasioita.

3 kommenttia artikkeliin ”Ympäristö ja ilmasto hävisi/voitti eurovaaleissa?”

 1. ”Ympäristölle vihamielistä politiikkaa taas todennäköisesti jatkavat seuraavat henkilöt:
  Ville Itälä, Anneli Jäätteenmäki, Hannu Takkula ja Eija-Riitta Korhola.”

  Ympäristölle vihamielistä politiikkaa? Eikö sinulle tule koskaan mitään natsiviboja käyttämästäsi retoriikasta?

  Vastaa
 2. Ja mitä Esko Seppäseen tulee, Esko Seppänen on relikti ajalta ja edustaa edelleen järjestelmää, joka teki maapallon suurimmat ympäristötuhot. On melko tekopyhää pitää häntä jonkinmoisena ilmastoprofeettana.

  Kirjoitat muuten esittelyssäsi, että olet ilmastoasiantuntija. Minkälainen ilmastoalan koulutus sinulla on?

  Vastaa
 3. Hei Magnus

  Kiitos kommenteista. Suomen luonnonsuojeluliiton vertailussa Esko Seppänen sai äänestyskäyttäytymisestään ympäristöasioissa tyydyttävän arvosanan.

  Harva viime kauden suomalaismeppi ajoi ympäristöasioita:
  http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2009/harva-viime-kauden-suomalaismeppi

  Mistä ihmeestä keksit ottaa käyttöön natsikortin ja ilmastoprofeetan?

  Esittelyssäni kirjoitan, että toimin Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastovastaavana. Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri (pääaine ympäristöpolitiikka). Tällä hetkellä teen ympäristöpolitiikan alaan kuuluvaa väitöskirjaa. Lisäksi minulla on johtamistaidon erikoisammattitutkinto ja tietotekniikan mekaanikon koulutus.

  Parhain terveisin
  -Leo

  Vastaa

Jätä kommentti