20.12.2008 Sulkekaa televisionne!

Perjantaina Tampereen yliopiston dosentti Ilkka Ruostesaari kävi haastattelemassa suomalaisesta energiapolitiikasta Suomen Akatemian tutkimushanketta varten. Kävin lounaalla Animalian toiminnanjohtaja Kati Pullin kanssa suunnittelemassa tulevan vuoden ruoka-toimintaa sekä tapasin Elli Kotakorpea, jonka kanssa kävimme läpi kestävän tuotannon ja kulutuksen toiminnankenttää Suomen luonnonsuojeluliitossa.

Iltapäivällä vietettiin Suomen luonnonsuojeluliiton pikkujouluja. Paljon hienoja ihmisiä ja vieraita! Muiden lähtiessä jatkoille, livahdimme Annukan kanssa Maria Svanströmin luokse juhlimaan. Marian juhlat ovat aina seuran ja ruuan puolesta parhaita!

Marialla jumituimme keskustelemaan television katselusta Sallan, Miran, Samuelin, Johannan ja muiden kanssa. Television katselua voi puolustaa esimerkiksi siitä syystä, että on hyvä kannattaa riippumatonta (YLE) tiedonvälitystä. Televisiota katselemalla voi myös rentoutua ja ottaa etäisyyttä arjen kiireisiin, saa tietoa maailman tapahtumista ja kiinnostavista ilmiöistä sekä voi viettää aikaa läheisten kanssa.

Itse voin kuvitella paljon parempiakin rentoutumisen ja yhdessäolon tapoja kuin television katselu. Tarvittava ajankohtainen tieto on taas mahdollista saada verkosta. Itse olen luopunut television katselusta lähinnä kolmesta syystä. Ensinnäkin televisio on aikavaras, toisekseen television katselu passivoi ja kolmenneksi luopumalla television katselusta voi politisoida sen ongelmallisen tilanteen, että suomalaiset katsovat televisiota keskimäärin kolme tuntia päivässä. Voi sentään, mitä kaikkea muuta tuolla ajalla voisi tehdä! Hyvät ihmiset sulkekaa televisio ja nauttikaa elämästä.

Kill Your Television Turn Off Your TV: http://www.turnoffyourtv.com/

Jätä kommentti