23.12.2008 Jouluperinteet kierrätykseen

Maanantaina ja tiistaina on hyvin ehtinyt käydä läpi kuluneen vuoden papereita ja tiedostoja. Toimistolla on ihanan rauhallista. Kokouksia ei ole eikä seminaareissa tai tapaamisissa tarvitse juosta.

Itselleni rauha on jouluna perinteitä tärkeämpää. Itseasiassa inhoan jouluperinteitä. Kuuset ovat kauniimpia metsässä. Jouluvalot edustavat turhaa energiankulutusta (ehkä kynttilöitä lukuunottamatta). Jouluruoka on epäeettistä ja ympäristön kannalta tuhoisaa tai muuten vain pahan makuista. Eläimille joulurauhaa kiitos. Possut kannattaa jakaa pipareina vaikka piparitkin ovat turhakkeita. Lahjarumba taas lisää helposti luonnonvarojen mielipuolista ylikulutusta. Ihmisiä voi muistaa muutenkin.

Sen sijaan, että takertuisi jouluperinteisiin, on nyt mainio hetki nauttia lomasta, rauhasta ja itselle tärkeistä ihmisistä sekä pohtia uusia kuvioita tulevaisuutta varten. Loma-aikana suuntaamme Annukan kanssa ensin Turkuun ja sen jälkeen Joensuuhun. Sieltä matka jatkuu vielä Kuopion seudulle. Tavoitteena on keskustella menneestä ja tulevasta, ulkoilla, lukea sekä olla relasti.

Alennusmyyntien sijaan kannattaa kaventaa. Silmän iloksi suosittelen myös Greenpeecen jouluvideota ja –kalenteria sekä lukemiseksi SLL:n puheenjohtajan Risto Sulkavan kolumnia.

Jätä kommentti