Perjantai 2.5.2008 – lihan syönti on vanhanaikaista, mennyttä maailmaa

Imagessa (4/2008) on toimittaja Anu Partasen erinomainen artikkeli lihan ympäristövaikutuksista. Partanen kirjoittaa osuvasti lihansyönnistä:

”Rymy-Eetun lounas on nimetty ravintolan ruokalistoilla ”retro-lounaaksi”. Se on osuvaa: retrobileistähän koko ravintolassa on kyse. Leikitään hetki mennyttä maailmaa ja mässäillään tavalla, joka ei enää ole osa arkea. Syödä nyt jotain niin raskasta. Niin rasvaista. Niin brutaalia. Kun on nähnyt yhdenkin tuotantoeläinten oloista tai karjan teuraskuljetuksista kertovan dokumentin, kun on lukenut yhdenkin Pikaruokakansan tapaisen paljastuskirjan tai kun on lukenut yhdenkin ilmastonmuutoksesta kertovan lehtijutun, yletön lihansyönti alkaa tuntua vain vanhanaikaiselta. Aivan kuten tupakointi sisätiloissa tai kosteat lounaat työpäivän kuluessa.”

Jätä kommentti