Viikonloppu 3.-4.5.2008 – Ympäristö vs sota ja kierrätystehdas

Viikonloppu oli Vapun takia hiukan hajanainen. Lisäksi aurinkoisen ja lämpimän sään myötä lomalaitumet vetivät puoleensa.

Lauantaina olin lupautunut puhumaan ViNOn ympäristökoulutusviikonloppuun uusiutuvista energiamuodoista. Valitettavasti tilaisuus jouduttiin perumaan. Sen sijaan osallistuin ympäristö- ja rauhanjärjestöjen seminaariin teemalla Ympäristö, kehitys, rauha. Tilaisuus oli hyvin onnistunut ja tieteiden talon sali oli aurinkoisesta kevätsäästä huolimatta täynnä väkeä.

Tarkoituksena on julkaista tulevalla viikolla järjestöjen yhteinen julkilausuma, jossa peräänkuulutamme valtioneuvostolta toimia ilmastokriisin ja köyhyyden ratkaisemiseksi aseteollisuuden tukemisen sijaan. Aseteollisuuden tuotekehittelyyn käytettiin OECD maissa vuonna 2006 peräti 85 kertaa enemmän rahaa kuin uusiutuvien energialähteiden tuotekehitykseen!

Sunnuntaina kävimme Annukan kanssa aamupäivällä 15 kilometrin juoksulenkillä. Iltapäivällä pyöräilin Kaapelitehtaalle Kierrätystehdas -tapahtumaan (http://www.kierratystehdas.fi/). Olin puhumassa lavalla ilmastopolitiikasta. Erinomainen tilaisuus. Hyviä yleisökysymyksiä. Esitykseni voi katsoa tästä:

Kiitos myös Polttava kysymys -kampanjan järjestäjille Lauralle ja Titalle Kierrätystehdas -tapahtuman järjestämisestä! Meininki on tosi pirteää ja ilmastolaki -vaatimus etenee. Tähän mennessä http://www.polttavakysymys.fi -kampanjan kautta on lähetetty jo yli 10 000 korttia kansanedustajille. Ole mukana! Lähetä sinäkin oma korttisi!

Jätä kommentti