Torstai 17.4.2008 – Kepeää Elämää!

Keskiviikkona olin koko päivän Energiateoliisuuden ilmasto- ja päästökauppaseminaarissa. Tarkempia ajatuksia tähän liittyen voi lukea Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastoblogista osoitteesta: http://ilmastoblogi.wordpress.com/.

Energiateollisuuden seminaarin lounastunnilla sukkuloin polkupyörällä YLE:n isoon pajaan. Osallistuin Seppo Konttisen radio-ohjelmaan aiheesta ”Sukupolvikapina isänmaan asialla”. Keskustelimme tunnin verran Heidi Hautalan ja Erkki Suden kanssa kansalaisaktivismista. Ohjelma on tulossa ulos heinäkuussa. Illalla oli vielä Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin piirihallituksen kokous.

Torstaina ideoin ja järjestelin ilmasto-oikeudenmukaisuuskiertuetta. Lisäksi kävin läpi palautetta, jota olen saanut liittyen liiton tiedotteeseen, jossa esitimme moottoriveneille päästömaksuja. Veneilijät ovat yllättävän aktiivista porukkaa – ja mikä ilahduttavaa, myös hyvin ympäristötietoisia!

Torstaina laitoimme yhdessä Suomen Kuntaliiton kanssa ulos tiedotteen:

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Kuntaliitto haastavat kaupungit vähentämään hiilidioksidipäästöjään. Kyse on siis siitä, että Euroopan komissio on käynnistänyt kaupunginjohtajien sopimukseen perustuvan aloitteen (Covenant of Mayors), jota jo yli sata kaupunkia kaikkialla Euroopassa on ilmaissut tukevansa. Suomesta mukana on alustavasti Helsinki. Sopimuksen allekirjoittavat kaupungit sitoutuvat virallisesti tekemään toimintasuunnitelman, jonka tarkoitus on vähentää hiilidioksidipäästöjä EU:n 20 prosentin tavoitetta enemmän vuoteen 2020 mennessä.

Koko tiedote on luettavissa osoitteessa: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2008/kaupunkiCO2haaste.

Talouselämä-lehden toimittaja soitteli ja kyseli autoverouudistuksen vaikutuksista. Valitettavasti tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, miten hallituksen vuoden alusta voimaan astunut autoverouudistus on vaikuttanut automyyntiin.

Iltapäivällä osallistuin Nuukuusviikon huippukiinnostavaan Kepeää Elämää –seminaariin. Suuri kiitos vain Satu Lähteenojalle ja Sini Veurolle hienosti järjestetystä tapahtumasta! Sinin kolumnin nautinnollisesta nuukailusta voi lukea osoitteessa: http://www.sll.fi/kolumni/. Nuukuusviikosta taas lisää tietoa osoitteessa: http://www.nuukuusviikko.fi/.

Nuukuusviikon seminaarin jälkeen tapasin vielä Animalian (http://www.animalia.fi) toiminnanjohtaja Kati Pullia. Ruokavalion vaikutukset ilmastonmuutokseen on sellainen teema, jota ei tällä hetkellä voi enää sivuuttaa. Tässä esimerkiksi Eläinsuojelu- ja ympäristöjärjestöt voivat hyvin tehdä yhteistyötä.

Jätä kommentti