Viikonloppu 18.-20.4.2008 – Onneksi on EU:n ympäristöpolitiikka

Pejantaina osallistuin aamulla Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston pressikahveille. Aiheena oli ilmasto- ja energiapolitiikka. Keskustelemassa oli viisi europarlamentaarikkoa. Oli ilahduttava huomata, kuinka selkeästi mepit näkivät EU:n aktiivisen ilmasto- ja energiapolitiikan Suomelle isona mahdollisuutena.

Puheenvuoroissa vaadittiin kunnianhimoisempia päästövähennystavoitteita (Pietikäinen), sitovia energiasäästötavoitteita ja päästökaupan heikkouksiin, esimerkiksi windfall-voittoihin puuttumista (Seppänen), kovempia rangaistuksia ilmastorikkureille ja ilmastotulleja (Paasilinna), Suomea hiilivapaaksi vuoteen 2050 mennessä (Hassi) sekä voimakkaampaa panostusta bioenergiaan (Pohjamo). Piristävää! Onneksi meillä on ympäristöpolitiikan suhteen päätäntävalta EU:ssa ja mukana hyvät mepit. Hyvä!

Pressikahveilta suuntasin Eduskuntaan. Tapasimme Greenpeacen ja Maan ystävien edustajien kanssa Oras Tynkkystä. Keskustelimme yleisellä tasolla tulevasta ilmasto- ja energiastrategiasta. Eduskunnasta pyöräilin Hakaniemeen ja Silvopleehen (http://www.silvoplee.com/). Pidimme lounastapaamista WWF:n ja Kepan kanssa liittyen kehitys- ja ilmastopolitiikan tuleviin kuvioihin. Iltapäivällä viimeistelin ehdotuksia ja ideoita SLL:n ilmastotoiminnalle vuodelle 2009.

Lisäksi viilasin hiukan ympäristöjärjestöjen yhteisteistiedotetta liittyen hallituksen ympäristöpolitiikkaan. Päätimme lopulta laittaa alunperin lauantai aamuna lähetettäväksi tarkoitetun tiedotteen eteenpäin saman tien: Ympäristöjärjestöjen arvosana hallituksen ensimmäisestä vuodesta välttävä. Koko tiedote osoitteessa: http://www.luontoliitto.fi/tiedotteet/?p=249

Välillä kävin kotona siivoamassa ja illan istuimme Annukan kanssa Cafe Engelissä.

Lauantaina vietimme Annukan kanssa vapaapäivää. Kävimme aamulla juoksemassa ja sen jälkeen lounaalla El Karimissa yhdessä Laurin ja Merin kanssa. Keskustelu oli vilkasta ja mukavaa. Lauri ja Meri ovat ihan huippumukavia ja fiksuja tyyppejä! Alkuillasta siivosin sähköposteja ja lueskelin lukematta jääneitä blogeja. Illan päätteeksi nautimme Annukan kanssa Anime-elokuvasta.

Sunnuntaina viimeistelin Helsingin Sanomien kesäsarjassa ilmestyvää vieraskynä-kirjoitusta sekä tein esityksen tulevan viikon oikeusministeriön seminaariin Kuulemista vai osallistuutta. Välillä poikkesin Aleksin ja Timin kanssa Laurin kantoapuna pianon muutossa Tapiolasta Käpylään. Annukan kanssa kävimme kävelyllä ja illalla jatkoin tulevan viikon hommien valmistelua. Rento ja mukava viikonloppu! Viikolla hiukan vaivannut nuhakin on hellittänyt. Tästä on hyvä ponnistaa uuteen, entistäkin mukavampaan viikkoon.

Jätä kommentti