Viikonloppu 22.-24.2.2008 – Vaadi ilmastolakia!

Takana on hyvä viikko. Niin hyvä, että en ole huomannut blogianikaan päivittää. Tässä kuitenkin pikayhteenveto.

Maanantaina julkistetiin vihdoin Nuorisotukimusseurassa mun ja Mikko Salasuon toimittama teos Talonvaltaus liikkeenä – Miksi squat ei antaudu? Julkaisu on ladattavissa kokonaisuudessaan osoitteesta: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisuja/talonvaltaus.pdf

Tiistaina julkistettiin lumiukkotempauksen yhteydessä (http://www.maanystavat.fi/tiedotus_artikkeli.php?aid=971&kid=0) Polttava kysymys -kampanja. Tarkoituksena on saada Suomeen ilmastolaki viiden prosentin vuosittaisista päästövähennyksistä. Lisätietoja osoitteessa: http://www.polttavakysymys.fi/.

Keskiviikkona olin vetämässä Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin (http://www.sll.fi/uusimaa) ympäristötoimintaryhmän kokousta. Kävimme läpi piirin energia- ja ilmasto-, liikenne-, jäte- ja melutyötä. Kokous venähti sen verran, että en ehtinyt enää keskustaan keskustelutilaisuuteen kaupunkitilasta.

Perjantaina sain vihdoin kolme viikkoa huollossa olleen tietokoneeni takaisin. Voi sentään miten avuton ihminen ilman tietokonettaan onkaan! Tosin jälleen näkeminen aiheutti jälleen pienen takaiskun. Ulkoinen virtalähde osoittautui vialliseksi. Soitin Fujitsu Siemensin huoltopalveluun. Lupasivat pistää uuden virtalähteen postiin. Tulee parhaimmillaan viikon kuluessa. Se aika pitäisi sitten pärjätä nykyisellä akulla.

Perjantaina olimme Annukan kanssa Merin ja Laurin luona Tohtori Sykerö ja yhteisöpedagogi Pukarinen -bileissä. Onneksi olkoon Merille valmistumisesta! Ohjelmassa oli ihania ystäviä, hyviä keskusteluja sekä Tohori Sykerö sarjoja.

Lauantaina kävimme korjaamassa Annukan, ties kuinka monetta kertaa puhjenneen, polkupyörän renkaan. Lounaalla Silvopleessa törmäsimme Päiviin ja Janneen. Valitettavasti Annukka oli sen verran flunssainen, että jätimme Kaarinan valmistujaisjuhlat väliin. Harmi. Sunnuntaina kävin aamupäivällä juoksemassa ja loppupäivä kului sähköpostien läpikäymisessä sekä muutamaa kirjoitusta työstäessä.

Lopuksi vielä tuttuun tyyliin viikon suorituksista. Viikon aikana tein palkkatyötä 52 tuntia. Yhteiskunnallista vaikuttamista ja järjestötyötä kertyi 29 tuntia. Omasta kunnostani pidin huolta pyöräilemällä 154 km ja käymällä kerran juoksemassa (10 km) – yhteensä kuntoilua noin 9 tuntia. Viikon osalta toiminnalliseksi hyötysuhteeksi (kun kuuden tunnin vuorokausittainen nukkuminen otetaan pois) muodostui 71,19 prosenttia.

Vanhanen arvioi sunnuntaina Ylen radiouutisten Pääministerin haastattelutunnilla, että tuulienergian määrä voisi vuoteen 2020 mennessä kohota lähelle 2 000:ta megawattia. Vaatimaton tavoite. Ympäristöjärjestöjen arvioiden mukaan (ilmastotavoite 2050) tuulivoimaa on Suomessa mahdollista rakentaa 3 000 megawattia vuoteen 2015 mennessä. Lisätietoja: http://www.sll.fi/luontojaymparisto/energiajailmastonmuutos/ilmastotavoite2050

Jätä kommentti