Torstai 6.9.2007 – Al Gorelle Nobelin rauhanpalkinto? – äänestä vuoden turhake!

Nobel-instituutti ilmoitti julkistavansa rauhanpalkinnon saajan 12. lokakuuta Oslossa. Yksi suosikki palkinnon saajaksi voisi olla Yhdysvaltain entinen varapresidentti ja nykyinen ilmastoaktivisti Al Gore. Viime vuonna palkinnon sai köyhille naisille jakamistaan mikroluotoista tunnetuksi tullut bangladeshilainen Muhammad Yunus ja hänen perustama Grameen-pankki.

Suomen luonnonsuojeluliiton äänestys vuoden 2007 turhakkeesta käynnistyi:
http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/turhakeaanestys2007

Jälleen on aika äänestää vuoden turhaketta – tuota tarpeettominta, haitallisinta, oudointa tai älyttömintä esinettä tai ilmiötä. Turhake voi myös olla haitake, haisuke, saastuke tai häirike. Turhaketta on äänestetty vuosittain vuodesta 2000 lähtien.

Aiempien vuosien voittajat:

Vuonna 2006 kahdet puhelinluettelot
Vuonna 2005 kaupunkimaasturi
Vuonna 2004 juotava jogurtti
Vuonna 2003 hampurilaisaterian kylkiäiset
Vuonna 2002 ulkomainen pullovesi
Vuonna 2001 vaipankätkijä
Vuonna 2000 lehtipuhallin

….

Keskiviikko ilta kului Suomen Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin työtalousvaliokunnan kokouksessa. Luonnostelimme vuoden 2008 budjettia ja kävimme läpi menossa olevia lausuntoja. Kokouksen jälkeen jäimme vielä Tapani Veistolan kanssa keskustelemaan ympäristövallankumouksen uusista tuulista. Pitäisi järjestää keskustelutilaisuus ympäristöliikkeet tilasta ja tulevaisuudesta.

Torstaina olin pitkään töissä. Illalla kävimme pikaisesti Elvis Mikolan kanssa läpi Välähdyksiä – kestävän kehityksen aikalaisvisio -hankkeen tilannetta. Olemme järjestämässä lauantaina 22.9. Harakan saarella ideariiheä otsikolla ”Välähdyksiä ekologisen yhteiskunnan tulevaisuudesta”. Ehdin myös vaihtaa pari ajatusta Glasgowissa olevan Annukan kanssa sekä viimeistellä artikkeliluonnoksen eli synopsin ympäristösivistyksestä.

Jätä kommentti