Tiistai 4.9.2007 – syöttötariffit vihdoin tuulivoimalle ja karhujen teloitus loppukoon

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen haluaisi vauhdittaa uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa syöttötariffeilla. Mainiota. Pekkarinen on selvästi alkanut ymmärtämään, mistä EU:n uusiutuvien energialähteiden osuuden nostamisessa ja hiilidioksidipäästövähennyksissä on kysymys. Suomeen olisi vihdoin aika saada tuulivoiman syöttötariffit eli takuuhintajärjestelmä. Lisää aiheesta voi lukea vaikkapa Greenpeacen tämän päivän tiedotteesta: http://www.greenpeace.org/finland/fi/mediakeskus/lehdistotiedotteet/greenpeace-kannustaa-pekkarist

Aamulla Olkiluodon ydinvoimalan kakkosyksikkö jouduttiin pysäytettämään jäähdystysvesiongelmien takia. Oi voi. Ei kuulosta turvalliselta. Samaan aikaan Olkiluoto kolmosen rakennustyöt kärsivät pahoista laatuongelmista, ovat lähes kaksi vuotta myöhässä puolentoistavuoden rakentamisen jälkeen ja aiheuttavat laitetoimittajalle noin 1,5 miljardin euron tappiot eikä suomalaisia työpaikkojakaan tullut. Jep Jep. Ydinvoimalat kiinni vain ja tilanne tuuli- ja bioenergiaa kiitos!

Muitakin huonoja uutisia. Elokuun lopusta alkaneen karhujahdin myötä nalleja on teloitettu tähän mennessä jo lähes 50 yksilöä. Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt tälle syksylle kaikkiaan 79 karhunkaatolupaa. Koko karhukanta Suomessa on noin 1000 yksilöä. Ihmisen oikeus huvitteluun on mielestäni pienempi kuin karhun oikeus elämään. Lopettakaa se ampuminen!

Maanantaina olin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla Ruuhkasuomi-projektin ohjausryhmän kokouksessa. Suunnittelimme liiton luonnonsuojelutoiminan painopistealueita vuodelle 2008. Lisäksi kävimme läpi Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin ympäristöasiantuntija Riitta Savikon tulevaa toimenkuvaa. Tiistaina kirjoittelin artikkelia ympäristösivistyksestä.

Ai niin. Perustin sunnuntaina Facebookiin (http://www.facebook.com) eli tuttavallisemmin naamakirjaan Suomen luonnonsuojeluliiton ryhmän. Parissa päivässä ryhmään on liittynyt jo lähes sata henkilöä. Luonnonsuojelutoiminnalla on tilausta!

Päivän linkki: http://www.vapaaliikkuvuus.net/

Jätä kommentti