Greenpeace edelleen Olkiluodossa – tiistai 29.5.2007

Kuusi Greenpeacen aktivistia Suomesta, Ranskasta ja Britanniasta kiipesi varhain maanantaina Olkiluodon ydinreaktorin rakennustyömaalla sijaitsevaan nosturiin osoittaakseen mieltään TVO:n ja Arevan höllentämää ydinturvallisuutta vastaan.

Greenpeacella on kolme vaatimusta mielenosoituksen lopettamiseksi. Ympäristöjärjestö vaatii kaikkien 1 500 toistaiseksi ilmenneen turvallisuuspoikkeaman julkistamista. Lisäksi TVO:n ja Arevan pitää maksaa takaisin kaikki saamansa laittomat julkiset tuet, Greenpeace vaatii. TVO:n pitää Greenpeacen mielestä myös myöntää, etteivät kaikki ne lupaukset, joilla se sai eduskunnalta luvan hankkeen aloittamiseksi, ole toteutuneet. Lisäksi TVO:n pitää luopua lisäydinvoiman ajamisesta, Greenpeace katsoo.

Lisätietoja: http://www.greenpeace.org/finland/fi/

Jätä kommentti