Tiistai 6.2.2007

Päivän uutisten mukaan Helsingin poliisi poliisi epäilee (vie syyteharkintaan) edelleen 86 henkilöä eri rikoksista Smash Asem -mielenosoituksessa. Epäiltyjä rikoksia ovat muun muassa virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, väkivaltainen mellakka, laiton naamioituminen, niskoittelu poliisia vastaan, ampuma-aserikos ja haitanteko virkamiehelle. Sen sijaan 36 vapautui epäilyistä esitutkinnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että vähintäänkin kaikki nämä kiinniotot 36 henkilön osalta olivat täysin turhia.

Ohessa on Paavo Arhinmäen blogista poimittu linkki Jere Leskisen tekemään minidokumenttiin Smash Asem -päivän tapahtumista. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä. Mellakkaa ja väkivaltaista käytöstä ilmeni lähinnä poliisin toimesta. Nuorisotutkimusverkoston tekemästä selvityksestä (johon itsekin kirjoitin) voi lukea tarkempaa analyysia tapahtumista.

Illalla kommentoin Annukan haastattelua Voima-lehteen sekä kirjoittelin ja viimeistelin omia keskeneräisiä artikkeleitani. Lisäksi selvittelin H-projektin muutamia yksityiskohtia, keskustelin Luonnonsuojeluliiton jätteenpolttostrategiasta eri ihmisten kanssa, valmistauduin seuraavan päivän Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin kokoukseen ja seurasin kiinnostuneena Lipposen ja Hautalan välistä väittelyä Lipposen ydinvoimahorinoista Varsovassa. Kaikenlaista.

Jätä kommentti