Lauantai 27.1.2007

Polkupyöräni oli jäätynyt pajasti edellisen illan lumimyräkän ja pyöräilyjen jäljiltä. Osa pyöräteistä oli edelleen auraamatta kun lähdin aamulla polkemaan kohti Suomen luonnonsuojeluliiton (http://www.sll.fi) toimistoa liittohallituksen kokoukseen.

Hallituksen kokous sujui rivakasti. Kävimme läpi talouskatsauksen, keskustelimme Puhtaan meren puolesta –tarrakampanjasta (http://www.sll.fi/luontojaymparisto/vesistot/tarrakampanja), liiton energialinjauksista, juhlavuotta varten ilmestyvän historiikin tilanteesta (SLL täyttää 70 vuotta vuonna 2008) sekä Taiga Rescue Networkin mahdollisesta tukemisesta. Kokouksessa valitsimme liittohallituksen varapuheenjohtajaksi Tuire Laurinollin sekä nimesimme eri valiokuntien jäsenet. Itse jatkan energia- ja ilmastovaliokunnan puheenjohtajana sekä tulin nimetyksi talous- ja viestintävaliokuntaan. Saimme myös vihdoin viimeisteltyä liiton jätestrategian.

Annukka on lähtenyt kaupungille asioille. Siivoan kotona. Imuroin, pyyhin pölyt, pesen vessan, kastelen kukat ja tiskaan. Kun Annukka saapuu teemme herkullista ruokaa (riisiä ja falafelpullia) sekä testailemme hiukan skypeä. Tulen myös avanneeksi gmail-sähköpostiosoitteen itselleni.

Keskustelimme Luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Niemisen kanssa päivällä kokouksen yhteydessä siitä, kuinka naiset ottavat miehiä paremmin ilmastonmuutoksen huomioon esimerkiksi äänestyskäyttäytymisessään. Ongelmana kuitenkin voi olla se, että kotitalouksissa usein miehet tekevät ilmastonmuutoksen kannalta keskeisiä päätöksiä – esimerkiksi sähköyhtiön valinta tai liikkumistottumukset (auton hankinta).

Jatkamme samasta aiheesta illalla Annukan kanssa. Ehkäpä olisi hyvä luoda ”äijiä” varten oma ilmastokampanja, jossa ei edes pyrittäisi vetoamaan pehmeisiin arvoihin, kuten tuleviin sukupolviin, lajien sukupuuttoon ja kolmannen maailman kasvaviin ongelmiin vaan pikemminkin haastettaisiin miehet tiedon tasolla. Esimerkiksi: Tiedätkö sinä mikä olisi kotonasi tehokkain valaistus- tai lämmitysjärjestelmä, ylipäätään energiaratkaisu? Millä automallilla pääset kaikkien pisimmälle kymmenellä litralla?

Jätä kommentti