Ollilan uusi missio – Sunnuntai 28.1.2007

Aamun kovin juttu on Helsingin Sanomien Sunnuntai-sivuilla oleva Jorma Ollilan haastattelu.

”Ollilan mielestä hiilidioksidipäästöjä on vähennettävä paljon nykyistä nopeammin. Ja hänen mielestään siihen tarvitaan aluksi valtioiden yrityksille ja muille toimijoille asettamia rajoituksia. Hänen mukaansa suuryritykset ovat valmiita päästörajoituksiin, koska ne näkevät, että ennemmin tai myöhemmin rajoitukset tulevat. Nyt kannattaa olla mukana sopimassa niistä. Ollilan mukaan apuun tarvitaan aluksi valtioita, YK:ta ja Kioton sopimuksen kaltaisia mekanismeja: julkisia tukia, veroja, päästökattoja. Valtioiden on rangaistava kaikkia niitä, jotka aiheuttavat hiilidioksidipäästöjä. ”Tähän päästään EU:n päästökaupan tyyppisellä markkinamekanismilla, joka ohjaa energian käytön niukkapäästöisiin muotoihin.”

Tämä on varmasti parasta mahdollista, mitä tämän kaltaisesta haastattelusta olisi ikinä voinut realistisesti toivoa. Hieno juttu!

Jätä kommentti