Keskiviikko 1.3.

Kevät. Hurja päivä. Aamulla EU:n perustuslakia kansanäänestyskampanjan tapaaminen jää työesteiden takia väliin. Sen sijaan ehdin eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Pentti Tiusasen kutsumalle lounastapaamiselle yhdessä Rautaruukin ja muiden Suomen luonnonsuojeluliiton edustajien kanssa. Rautaruukki on huolissaan laitosten lupakäsittelyistä, päästökaupasta, imagostaan ja kilpailukyvystä. Tapaaminen sujuu hyvässä hengessä ja yhteisiä intressejä ja tavoitteita on helppo löytää. Esimerkiksi ekoenergian edistäminen tai liikenteen ottaminen mukaan päästökaupan piiriin.

Eduskunnassa kiehuu. Suvi-Anne Siimes on ilmoittanut eroavansa Vasemmistoliiton puheenjohtajan tehtävistä. Ehdin jutella hetken Annina Käpin kanssa sekä istahtan toviksi vihreiden kansanedustajien avustajien pöytään vaihtamaan pikaisesti kuulumisia Jussin, Veikon ja Elinan kanssa. Käyn pikaisesti Lasipalatsissa tekemässä sähköpostihommia ennen kuin tapaan Sosiaalidemokraattisen ympäristöliiton Villiruusun puheenjohtajan Juha Beurlingin ja kansanedustaja Satu Taiveahon. Keskustelemme vilkkaasti käsillä olevasta energia- ja ilmastoselonteosta, eduskuntavaikuttamisesta sekä muista yhteistyömahdollisuuksista.

Ympäristöjärjestöjen ilmastotapaamisessa Natur och Miljön (NoM) tiloissa Annankadulla keskustelemme järjestöjen ilmastovaikuttamisesta. Suunnittelemme seuraavalla viikolla olevan Enestamin tapaamisen asialistaa sekä valmistelemme muita ministeritapaamisia. Lisäksi työn alla on järjestöjen vaihtoehtostrategia, yhteinen kannanotta kehitysjärjestöjen kanssa sekä muu ilmastolobbaaminen. Jään pohtimaan sitä, miksi ilmastotoiminnasta puuttuu ruohonjuritason aktivismi.

NoM:n tiloista siirryn kerrosta ylemmäksi Luonto-Liittoon. Hanna Kaisa Saastamoisen vetämä järjestöjen välinen kulutuskriittinen verkosto kokoontuu. Suunnitelmissa on Suomen sosiaalifoorumiin tulevan Ange Taggartin tempaukset (http://www.mydadsstripclub.com/). Kannattaa käydä katsomassa myös http://www.labofii.net. Lisäksi tarkoituksena on järjestää jonkinlainen nuukuus- tai kulutusmarssi vappuna sekä toimintaa huhtikuussa olevan TV-Turnoff –viikon ympärillä.

Ennen kuin Uudella Ylioppilastalolla alkaa HYY:n vihreiden järjestämä elokuvailta, ehdin vaihtaa pari sanaa tilaisuudessa alustamassa olevan Tapio Laakson kanssa Vasemmistoliiton nykytilasta. Lisäksi puhun ennen Latitude 36 elokuvan alkua vielä vaihtaa pari sanaa Luonto-Liiton Nuorten Luonto –lehden päätoimittaja Päivi Mattilan kanssa. Luonto-Liitto harkitsee liittymistään GMO-vapaa Suomi –kampanjaan. Hienoa!

Elokuvien jälkeen suuntaan illan viimeiseen kokoukseen Cafe Javaan. Maan ystävien varainhankintatyöryhmän tapaamisessa uudet tulonhankintaideat ovat hiukan vähissä. En tiedä johtuuko se siitä, että kaikilla on pitkä päivä takana vai siitä, että yksinkertaisesti uusia ideoita ei ole. Paluumatkalla kotiin pohdin kuitenkin sitä, että parhaimpia ideoita tulee usein alkuviikosta alkuiltapäivästä. Ehkä kaikki tärkeät kokoukset pitäisi järjestää silloin.

Jätä kommentti