Viikonloppu to-su 2.-5.3.

Iloisia uutisia. Helsingin Sanomien mukaan lentolippuvero otetaan käyttöön ainakin 13 maassa. Tarkoituksena on rahoittaa kehitysyhteistyötä. Sen sijaan on erittäin surkeaa, että Suomi ei ole kyseisessa aloitteessa mukana. Suomi näyttää vastustavan myös komission esitystä lentoliikenteen sisällyttämisestä päästökaupan piiriin.

Kirjoittelen Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajalle Eero Yrjö-Koskiselle ajatuksia Suomen EU-puheenjohtajuuskauden haasteista, joita voisimme esittää EEB:lle (http://www.eeb.org).

Perjantaina käyn alustamassa Eurooppanuorten EU-konferenssin EU:n ympäristöpolitiikka ja kestävä kehitys -työryhmässä. Keskustelu on vilkasta ja ihmiset ovat innosuneita. Mukavaa. Suomen luonnonsuojeluliiton energia- ja ilmastovaliokunnan ensimmäisessä kokouksessa keskustelu käy tiiviinä biopolttoaineiden, turpeen, jätestrategian ja kansaivälisen ilmastopolitiikan ympärillä. Käymme Annukan kanssa pitkästä aikaa juoksemassa. Illan päätteeksi marssimme videovuokraamoon ja nautimme sohvalla toistemme seurasta loppuillan.

Lauantaina vietän ihanan ja pitkän aamun Annukan kanssa. Luen lukematta jääneitä lehtiä ja sähköposteja. Kutsun ympäristöjärjestöjen edustajat kokoukseen valmisteilla olevasta kestävän kehityksen strategiasta. Tarkoituksena olisi taas miettiä hiukan yhdessä järjestöjen linjauksia. Ilmottaudun myös Ruostin kurssille sekä ideoin Suomen Sosiaalifoorumin (http://www.sosiaalifoorumi.fi) eri tilaisuuksia, joita olen järjestämässä. Matkalla Brysseliin käyn läpi EEB:n, ETUC:n ja Social Platformin materiaaleja liittyen Lissabonin strategiaan ja EU:n kestävän kehityksen strategiaan.

Sunnuntaina oli tarkoitus suunnata Gentiin Meri Pukarisen luokse. Valitettavasti Meri on kuitenkin sairaana. Käytän yllättäen vapautuneen aamupäivän reippaaseen kävelyyn kosteassa ja viimaisessa Brysselissä. Ideoimme yhdessä Riitan, Michaelin ja Eeron kanssa sähköpostitse kohti luonnonvarojen kestävää käyttöä -keskustelutilaisuutta. Kirjoitan kulttuurivihkoihin artikkelin suomalaisen ympäristöpolitiikan ja -liikkeen tilasta. Otan päivätorkut (!) – en muista milloin olisin tehnyt näin viimeksi.

Päivittäessäni blogiani eksyn selailemaan monien ystävieni blogeja. Erityisesti minua viehättää Jukka Huhdan ajatus käydä liimailemassa kerrostalojen asuntojen oviin ”ei mainoksia” -tarroja. Mahtava idea! Jännä maailma tämä bittiavaruus. Illan päätteeksi käymme Ulriikka Aarnion ja Terhi Lehtosen kanssa syömässä pitsaa mano o manossa. Keskustelut pyörivät normaalin EU:n ympäristöpolitiikan lisäksi asunnoissa ja kuntoilussa.

Jätä kommentti