Keskiviikko 1.2.2006

Aamulla Helsingin Sanomia lukiessamme ihmettelemme, kuinka typerää olisi rajata jatko-opiskelijoiden opinto-oikeutta. Myöhemmin päivällä SYL antaakin aiheesta lausunnon. Mielipidesivuilla kirjoitetaan Suomen luonnonsuojeluliiton tutkija Erja Heinon lausunnoista kirjoitetaan kriittisesti. Erja lupaa kirjoittaa jonkinlaisen vastineen.

Saan töissä ylennuksen. Toimin jatkossa toimitusketjumme projekti-, prosessi- ja kehityspäällikkönä. Näiden lisäksi toimin myös yrityksemme ympäristöpäällikkönä. Haastetta riittää ja hauskaa on.

Ympäristökasvatuksen järjestöjen pyöreän pöydän kokouksessa keskustellaan valmisteilla olevasta kestävän kehityksen strategiasta erityisesti ympäristökasvatuksen näkökulmasta. Koulutusjaoston oma strategia valmistuu maaliskuuhun mennessä. Samalla olen hämmästynyt, kuinka paljon innostavia ja mielenkiintoisia projekteja ympäristökasvatuksen saralla on menossa.

Siirrymme Riitta Savikon kanssa WWF:n toimistolta Nuorten Akatemiaan Pasilaan Globalisaation monet kasvot -kouluvierailuhankkeen ohjausryhmän kokoukseen. Projekti on onnistunut yli odotusten. Alun perin olimme suunnitelleen noin 30 kouluvierailua, mutta jo tähän mennessä vierailuja on toteutettu lähes 90. Lisäksi keskustelemme Maan ystävien Nuorten Osallisuushankkeesta.

Illan lopuksi käymme Annukan, Kaisan ja Timin sekä Tuuli Lehtisen kanssa Mezessä syömässä. Energia- ja ilmastopoliittisen keskustelun päätteeksi Tuuli pudottaa uutispommin. Tuuli on raskaana neljännellä kuukaudella. Vauva syntyy näillä näkymin heinäkuun alussa. Niin ne elämän tilanteet heittelee. Hurjaa.

Jätä kommentti