Torstai 1.12.2005

Suuresti kunnioittamani kansalaisaktivisti ja tutkija Thomas Wallgren oli pyytänyt minua mukaan Satu Hassin vetämään Demokratiafoorumi Vasudhaiva Kutumbakamin hallitustyöhön. Hiukan yllättäen myös Eurooppanuorten puheenjohtaja Suvi Aherto kysyi minua mukaan järjestönsä hallitustyöhön. Valitettavasti jouduin kieltäytymään molemmista paikoista. Tulevan vuoden luottamustehtävien kiintiö on yksinkertaisesti täynnä Suomen luonnonsuojeluliiton ja Maan ystävien kuvioiden myötä. Kiinnostavia projekteja ja juttuja olisi paljon enemmän kuin mihin ikinä on mahdollisuuksia revetä.

Töissä on kiireinen päivä täynnä kokouksia. Päivän päätteeksi osallistun Eurooppanuorten järjestämään keskusteluun otsikolla: ”Mikä EU:ssa mättää?” ja puhun unionin toiminnasta epädemokraattisuuden näkökulmasta. Jostain kumman syystä olen aina nauttinut keskusteluista näiden pirteiden federalistien kanssa. Kriittisten puheenvuorojen ja hyvän keskustelun jälkeen Timo Soinin räväkkä puheenvuoro saa Cafe Engelin pianohuoneeseen kerääntyneen porukan nauruun. Olen ilahtunut, sillä tulevana vuonna Eurooppanuoriin perustetaan oma ympäristötyöryhmä, jota esitin aiemmin lokakuun lopussa Eurooppa-nuorisokonferenssissa Jyväskylässä.

Suomen Luonto –lehti valitsee vuoden turhakkeeksi kaupunkimaasturit. ”Leo Straniuksen mukaan kaupunkimaasturi on egon jatke ja liikenteen turvallisuusriski, joka syö enemmän bensaa kuin Henry Fordin ensimmäiset autot konsanaan ja kiihdyttää ilmastonmuutosta hiilidioksidipäästöillään.” –kirjoitetaan lehdessä. Palkinnoksi voitto ehdotuksestani saan kiikarit.

http://www.suomenluontolehti.fi/artikkeli.php3?a=285

Illalla puhun Aleksi Neuvosen kanssa kestävän kehityksen strategialuonnoksen visiottomuudesta ja kirjoittelen kommentteja viimeisimpään tekstiluonnokseen. Olen ehtinyt mennä jo nukkumaan kun Annukka tulee kotiin Luonto-Liiton toimistoporukan pikkujouluillalliselta.

Jätä kommentti