Tehokkuuden taika – Näin voit elää enemmän

Tänään tein viimeisiä korjauksia tulevaan kirjaani Tehokkuuden taika – Näin voit elää enemmän.

Seuraavaksi kirja lähtee painoon ja ilmestyy heti tammikuussa 2022. Perinteisen painetun kirjan ohella teoksesta on tulossa myös e- ja äänikirjat. Kirjan kustantajana toimii Intokustannus.

Alla kirjan esittely niin kuin se on esitelty kustantajan katalogissa. Kannattaa katsoa tuo katalogi. Jälleen kerran Innolta on tulossa iso kasa huippumielenkiintoisia teoksia!


Rutiineilla ja tavoilla enemmän aikaa elämiseen

Haluatko tehdä merkityksellisiä ja vaikuttavia asioita? Haluaisitko, että aika työskentelee puolestasi eikä sinua vastaan?

Leo Straniuksen Tehokkuuden taika kertoo rutiinien ja tapojen voimasta. Se antaa vinkkejä, miten voimme tehdä merkityksellisiä asioita ja elää enemmän kuin ikinä uskomme – joka päivä.

Kirjassaan Stranius käy läpi viisi perusajatusta ajanhallinnasta ja itsensä johtamisesta. Teos sisältää kolmen askeleen mallin asioiden hoitamiseen sekä vinkit aamuun, iltapäivään ja iltaan. Jos odotat enemmän viikonloppua kuin maanantaita, on syytä pysähtyä pohtimaan tilannetta ja lukea tämä kirja.

”Vaikka nukkuisin 8 tuntia vuorokaudessa, käyttäisin arkipäivisin töihin työmatkoineen 10 tuntia ja ruokailuihin kaksi tuntia, olisin käyttänyt viikon tunneista vasta 120 tuntia. Jos lisään tähän lasten, puolison tai ystävien kanssa olemiseen sekä kotitöihin molempiin pari tuntia joka ikiselle päivälle, olen käyttänyt 148 tuntia ja minulla on vielä jäljellä huimat 20 tuntia jokaiselle viikolle. Tämän voin käyttää harrastuksiin, liikuntaan, uuden tutkinnon hankkimiseen tai johonkin muuhun joka viikko.”

Leo Stranius on toimitusjohtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Straniuksella on kaksi lasta, hän juoksee, pyöräilee ja ui yli 10 tuntia viikossa ja lukee tai kuuntelee keskimäärin yhden kirjan joka päivä. Aiemmin Leo Straniukselta on julkaistu elämäkerta Ekoistin muistelmat (2019).

4 kommenttia artikkeliin ”Tehokkuuden taika – Näin voit elää enemmän”

 1. Enpä olisi jaksanut elää näin pitkälle, jos olisin elämäni ” tehostamiseksi ”mitannut kaikkien askeleideni ja toimieni niin kutsutun ” tehokkuuden ” voidakseni muka ” elää enemmän ”. Aika ei ole toiminut minua vastaan tähän mennessä.
  Olen voinut elää tähän asti ihan tarpeeksi ja monipuolisesti, ja välillä liikaakin, mittaamatta tehokkuuttani elää ! Onneksi olen saanut elää lapsuuteni ja monen monta vuotta yhteiskunnan keksimästä ja ihmistä tuhoavasta performanssiajattelusta vapaassa ympäristössä. Ei ole ollut tarvetta mitata tehokkuuttani, sillä koko yksityisen elämäni esille tuominen ei ole ollut koskaan välttämätöntä. Ja näin on varmaan monen muunkin ihmisen kohdalla.
  Eihän elollista ihmiselämää oikeastaan voida edes mitata tehokkuuslaskelmilla , siis itsekunkin tuottavuudella ja määrällä. Siinä on otettava huomioon odottamattomatkin inhimilliset tekijät.

  Puhut tekemisen määrään ja tehokkuuteen pyrkivän yritysjohtajan suulla. Siirrät ihmistä koskevat asiat suit sait yritysmaailmasta jokapäiväisen ykstyiselämän alueelle. Niinkuin yksityselämä ja työelämä olisivat yhden ja samanlaista. Ehkä näin on asianlaita itsesi osalta ? Yksityiselämässäkin tuottavuuteen pyrkivällä menetelmälläsi pyrit kehittämään ihmisistä yhä enemmän ja enemmän ” lisää elämää ” tuottavia robotteja , ihan kuten teollisuudessa tuotetaan ” tehokkaasti ” turhiakin tavaroita.
  Ja miten voit olla se henkilö, joka määrittelee muiden ihmisten elämän tarkoitusperäisyyden ja elämisen määrän lisäämisen tarpeellisuuden ?
  Kullakin meistä on omat tarpeemme ja käsityksemme elämisen sisällön määrästä .
  Tuon tehokkuuden siirtäminen työelämästä jokapäiväiseen elämään juontuukin ultralibeeraalin talousjärjestelmän itsekkäästä tehokkuusvaatimuksesta, joka ei ota huomioon ihmistä ihmisenä , ja joka on osaltaan johtanut elinympäristömme tuhoamiseen.

  Vastaa
 2. PS.
  Tehokkuus ei ole mikään taika. Olen voinut tehdä koko ikäni esimerkiksi ihmisille ja luonnolle merkityksellisiä asioita ilman tehokkuuden mittaamista. Asioiden ja toimintojen merkityksellisyys on suhteellista asioista ja ajankohdasta riippuen, eikä suoraan verrannollista tehokkuuteen.
  Leo , mihin sinulla on noin kiire ? Ja mikä sinua pakottaa elämään niin paljon, että määrä ei mahdu edes raameihin ? Nimittäin sinunkin raamit ovat vain ihmisen raameja ! Miksi pitäisi seurata sokeasti perässä, mitä muut tekevät ?
  Jätä nyt ihmeessä turhanpäiväisiä höpsötyksiä täynnä olevien opaskirjojen lukeminen ja niiden kirjoittaminen. Tehokkuus ei ole suurimmaksi osaksi ihmisiä merkityksellistä !

  Vastaa
 3. PS.
  Numerot unohdetaan helposti. Ihmisiä koskettaa enemmän sanoman sisältö. Ja uskoisin, että monelle ihmiselle tämän sanoman ( kirjan esittely ) kaunisteltu ja myönteiseksi uskottu sisältö näyttäytyykin kielteisessä valossa tarkasteltaessa sitä lähemmin ja syvemmältä.
  Kanssaihmisiin suhtautumisen ylimielisyys ja pinnallisuus näkyy tässäkin päällimmäisenä. Ikäänkuin muut kuin kirjan tekijä eivät osaisi hallita aikaansa ja johtaa itseään , eivätkä elää ” hyvin ” ja ” tarpeeksi paljon ”! ? Moniko meistä tarvitsee tämän tyylisiä oppaita elämämme säätelemiseksi kangistaviin kaavoihin ja raameihin ?
  Toivottavasti kyseessä olevan kirjan sisältö on sentään myötämielisempiä ajatuksia tuottava, vaikka esittely ei ainakaan siihen viittaa…?

  Vastaa
 4. Loppuhuomio:
  Mennään ultraliberaalin tehokkuuteen pyrkivän yhteiskunnan paineessa kovalla vauhdilla. Kiire on kaikessa. Ihmisiä patistetaan elämään mahdollisimman ” täytenäistä ja rikasta ” elämää hyvin lyhyessä ajassa. Mitä sitten lienee ” ajan hallitseminen ” ja ” täyteläinen ”, ” enemmän ” ja enemmän sisältävä elämä, ja kuka sitä kykenee edes mallittamaan ja kanssaihmisille sovittamaan ?

  Nykyisin digitaalisella ajalla Suomessa kuka tahansa voi saada julkaistuksi tai voi itse julkaista kirjan mistä aiheesta tahansa. Elämäkertoja ja kaikenkirjavia elämän oppaita voidaan julkaista jo alle nelikymppisenä , vaikka elämää ei oltaisi eletty kuin suhteellisen vähäinen osa. Tämä on yhtâältä hyvänsuuntainen kaikkien ilmaisunvapautta ja mahdollisuuksia laajentava ilmiö, mutta toisaalta kirjallisuuden ylenpalttinen määrä ( varsinkin kaikenlaisten elämisen oppaiden osalta ) näyttää laskevan sen laadullista tasoa.

  Vastaa

Jätä kommentti