Avoin kirje Trumpille ja Putinille vierailunne johdosta

Lämpimästi tervetuloa Suomeen ja Helsinkiin! Teillä on varmasti paljon pohdittavaa ja puhuttavaa.

Samalla kun vaihdatte kuulumisia ja tutustutte toisiinne, toivon, että keskustelette myös maailmaa polttavista kysymyksistä. Näitä ovat esimerkiksi ilmastonmuutos, ihmisoikeudet, rauha sekä demokratia ja kansalaisoikeudet.

Tässä siis ehdotukseni teille tapaamisen asialistaksi:

1. Ilmastonmuutos. Miten onnistumme vastaamaan ihmiskunnan historian kaikkein polttavimpaan kysymykseen eli toteuttamaan Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet. Nyt teillä on mahdollisuus tehdä suunnitelma, miten fossiilisista polttoaineista luovutaan sekä vähennetään liikenteen ja maatalouden päästöjä. Tarttukaa tähän mahdollisuuteen!

2. Ihmisoikeudet. Monin paikoin eri puolilla maailmaa poljetaan edelleen valitettavan räikeästi ihmisoikeuksia. Uskon, että syvällä sisimmässänne ette halua tätä. Ottakaa siis haaste vastaan ja tehkää uusia lupauksia, miten kansainvälisiä ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa voitaisiin edistää eri puolilla maailmaa. Voisitte ehkä harkita muurien rakentamisen sijaan vaikka sitä, miten ihmiset saisivat liikkua maailmassa nykyistä vapaammin.

3. Turvallisuuspolitiikka eli rauha. Sodat ovat huono juttu ja ehkäisevät kaiken kehityksen. Tehkää suunnitelma, miten voitte vähentää nykyistä asevarustelua entistä enemmän. Varsinkin ydinaseriisunta on tärkeää, mutta myös puuttuminen pienempiin ja paikallisiin konflikteihin.

4. Demokratia ja kansalaisoikeudet. Monet haluavat osoittaa mieltä vierailujenne yhteydessä eri puolilla maailmaa ja myös Helsingissä. Toivottavasti annatte ihmisille tämän mahdollisuuden ja jopa kannustatte heitä sanomaan mielipiteensä ja vaikuttamaan. Ja vielä parempaa, jos kuuntelette, mitä ihmisillä on sanottavaa.

Kuulostaa varmasti haasteelliselta, mutta uskon, että pystytte kyllä puhumaan näistä ja monista muista tärkeistä aiheista.

Tervetuloa! Pidetään yhdessä huolta tästä rikkaasta planeetasta!

Parhain terveisin
-Leo Stranius

Jätä kommentti