Kaupunginvaltuuston työ jatkuu: Huikea äänipotti vetää nöyräksi – Kiitos luottamuksesta 1294 kertaa!

 

Kuntavaalit on ohi. Vihreät otti valtakunnallisesti upean vaalivoiton ja kasvatti kannatusta 12,4 prosenttiin. Vihreistä tuli samalla yhä enemmän koko maan yleispuolue.

Helsingissäkin Vihreät sai vaalivoiton.

Kannatus nousi 24,1 prosenttiin. Tällä tuloksella valtuustosta irtoaa yhteensä 21 paikkaa 85 paikasta. Tuntuu huikealta, että tässä kaupungissa lähes joka neljäs äänesti vihreän tulevaisuuden puolesta.

Henkilökohtaisesti sain Helsingissä yhteensä 1294 ääntä. Tällä varmistin jatkopaikkani Helsingin kaupunginvaltuustossa. Kiitos luottamuksesta! Nöyräksi vetää. Yksin omilla äänillä en olisi mennyt läpi. Tähän vihreään vaalivoittoon tarvittiin kaikkia ehdokkaita ja koko listan ääniä!

Kiitos myös kaikille muille upeille ehdokkaille yli puoluerajojen. Tulokset voi tsekata vaikka täältä. Seuraavaksi homma jatkuu niin, että uusi valtuustoryhmä kokoontuu pohtimaan neuvottelutavoitteitaan tuleviin puolueiden välisiin paikkavalintoihin. Vanha kaupunginvaltuusto jatkaa vielä toukokuun loppuun ja uusi aloittaa sitten kesäkuun alusta.

Olen etuoikeutettu kun olen saanut yhdessä muiden kanssa puolustaa vahvaa kansalaisyhteiskuntaa, koulutusta ja parempaa huomista. Olen saanut puolustaa helsinkiläistä lähiluontoa ja varhaiskasvatusta, tehdä ilmastoystävällistä ja sosiaalisesti kestävää kaupunkipolitiikkaa Helsingin kaupunginvaltuustossa Vihreiden valtuustoryhmässä.

Kiitos tästä mahdollisuudesta! Nyt tämä työ jatkuu.

Jos päätit antaa ainokaisen äänesi minulle, se on ääni ainakin lapsille ja lähiluonnolle, eläimille ja kestäville energiamuodoille, ympäristölle ja yhdenvertaisuudelle. Yhdessä puolustamme vahvaa kansalaisyhteiskuntaa, koulutusta ja parempaa huomista.

Myös Kokoomus ja Vasemmistoliitto voittivat.

Samaan aikaan Vihreän vaalivoiton ohella Kokoomus otti voiton sekä valtakunnallisessa mittauksessa että Helsingissä. Varsinkin pormestariehdokas Jan Vapaavuoden saama lähes 30 000 äänen potti on todella pysäyttävä. Lisäksi voittajiin kuului Vasemmistoliitto, joka kasvatti kannatustaan Helsingissä ja valtakunnallisesti. Kovasti onnea kaikille! Tuleviin valtuustoihin meni läpi paljon hyviä uusia tyyppejä.

Samaan aikaan on tietysti raastavaa katsoa, miten paljon upeita, aikaansaavia ja hienoja vaalikampanjoita tai poliittisia uria tehneitä ihmisiä jäi valitsematta eri puolilla Suomea eri puolueista. Tämä on vaalien raadollinen puoli. On voittajia, ja on häviäjiä.

Olennaista on kuitenkin huomata, että kaikkien äänet on tarvittu. Eniten kiitosta ansaitsevat demokratian työmyyrät, jotka tekevät vaalityötä, lähtevät mukaan ehdolle, mutta eivät välttämättä saa siitä mitään palkkiota.

Kiitos kaikille ehdokkaille ja vaalikampanjoissa mukana olleille!

Kuntavaalien keskusteluteemat ja oman kampanjani tunnusluvut täältä: Yhdessä puolustamme lapsia ja lähiluontoa: Kuntavaalien keskustelut ja kampanjan tunnusluvut

2 kommenttia artikkeliin ”Kaupunginvaltuuston työ jatkuu: Huikea äänipotti vetää nöyräksi – Kiitos luottamuksesta 1294 kertaa!”

 1. Onnittelut.

  Olisi hienoa jos veisitte seuraavalla kaudella sen Haaganpuron vapauttamis-/palauttamissuunnitelmanne läpi niin että 2020 taimenet pääsisivät vapaasti puroonsa, jossa olisi satoja metrejä uutta kutualuetta heti puron suulta lähtien kun vesi laskeutuisi ja puro soraistettaisiin. Vapaaehtoisia kunnostajia olisi varmasti tulossa, kunhan kaupunki tekisi suuret konetyöt. Tuo olisi pitkästä aikaa parannus Helsingin luonnossa, eikä vain jonkin pienen alueen rakentamisen estäminen.

  Pitkäkosken soraistaminen kutukuntoon koko matkalta olisi mielestäni toinen jolla saataisiin merkittävä parannus uhanalaisten lajien kantaan. Ainakin olisi syytä mitä pikemmiten tehdä kokeilu soraistamalla hyvänkokoinen testialue ja katsoa onko vedenlaatu riittävä päävirrassa luonnonkudun pärjäämiseen. Tätä voisi kokeilla jo ensi syksynä.

  Jos Vapaavuori estää Malmin rakentamisen ja aiheuttaa miljardin euron tappion lisälsi paineen rakentaa luontoon saman verran muualla, niin toivon että vastaatte vaatimalla yleiskaavasta kaikkien viheralueille menneiden rakentamissuunnitelmien poistoa. Jos herrojen lentelyharrastus on asuntoja tärkeämpiä kokoomukselle, niin näyttäkää nyt että luonto on sitten teille tärkeämpi. On aivan eri asia rakentaa Malmin kenttä kuin raivata koskematonta luontoa lisää. Tuossakin asiassa vaalikentillä tuli inhottava tapa tehdä politiikkaa vastaan, kun väitettiin suojeltujen rakennusten olevan uhattuna.

  Vastaa
 2. Onnittelut jatkoon pääsystä! Nyt onkin sitten kunnolla näytön paikka!

  Ihanko oikeasti ”tässä kaupungissa lähes joka neljäs äänesti vihreän tulevaisuuden puolesta”…? Läheskään kaikki aikuiset helsinkiläiset eivät nytkään äänestäneet, siis eivät olleet kiinnostuneita kotikaupunkinsa nykyisestä kehittymisestä ja tulevaisuudesta ja sen myötä omasta hyvinvoinnistaan. Tai eivät uskoneet , että äänestämällä voisivat jotenkin vaikuttaa.

  Kiinnostaisi tietää moniko helsinkiläinen äänioikeutettu äänesti näissä kuntavaaleissa ? Kuinka moni jätti äänestämättä ?
  Siis mikä oli koko äänestysprosentti Helsingissä , eikä vain eri puolueiden saama kannatus prosenteissa ? Se on nimittäin yksi mittari, joka ilmaisee demokratian toimivuutta.

  Vastaa

Jätä kommentti