Valmis työajanseurantapohja

tyoajanseuranta-2017Työaikalain mukaan työnantaja on velvollinen seuraamaan työntekijöiden työaikaa.

Monet eivät pidä lainkaan järkevänä, että esimerkiksi asiantuntija- ja järjestötyössä seurataan työaikaa.

Halusi tai ei, niin tällä hetkellä työnantaja on kuitenkin velvollinen seuraamaan työntekijöiden työaikaa. Lain noudattaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että monilla pienillä työpaikoilla, joissa käytössä ei ole ulkopuolelta hankittua järjestelmää, väsätään excel-pohjia tai muita ratkaisuja.

Näin toimitaan ainakin esimerkiksi Luonto-Liitossa, jonka toiminnanjohtajana työskentelen.

Mielestäni olisi hyvä, jos joku tarjoaisi verkossa tai sovelluskaupassa maksutta tai hyvin halvalla jonkinlaista verkkopohjaista työajanseurantasovellusta, jolla saisi pyöritettyä esimerkiksi noin 1-50 hengen työajanseurantaa.

Koska itse en ole sopivaa valmista excel-pohjaa löytänyt, laitan tähän oheiseen Luonto-Liitossa käytössä vuonna 2017 olevan työajanseurantapohjan. Tämän saa siis vapaasti napata oheisen linkin takaa käyttöön ja muokata mieleisekseen. Mukana lomakkeessa (erillisellä välilehdellä) on myös lomakkeen yksityiskohtainen täyttöohje.

tyoajanseuranta-2017

Lomakkeen tekemiseen olen saanut paljon apua mm. Lasse Miettiseltä, Anna Sarkkiselta, Anne Astikaiselta ja Harri Haanpäältä. Kiitos!

Millainen työajanseurantamenetelmä omalla työpaikallasi on käytössä?

Mahdollisia hyviä ja suosituksia saaneita kaupallisia sovelluksia tarjoavat ainakin mm. Kellokortti, Nepton, Netvisor, Comia, Tiima ja Elli. Lisäksi monet käyttävät työaikansa seuraamiseen myös Toggl-nimistä kätevää sovellusta.

Jos tiedät hyvistä ratkaisuista, laita ihmeessä tähän kommenttia!

Parempia ratkaisuja odotellessasi voit hyödyntää Luonto-Liiton käytössä olevan pohjan tästä. Mikäli myös huomaat lomakkeessa virheitä, niin olen todella kiitollinen niiden raportoinnist!

Jätä kommentti