Vaalirahoitus ja sidonnaisuudet julki

Leo Stranius -esitekansiEduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 8.4.2015. Pidän tärkeänä, että jokainen ehdokas julkistaa vaalirahoituksensa ja sidonnaisuutensa jo ennen vaaleja.

Itse olen lisäksi tehnyt lupauksen, että lahjoitan 30 000 euroa hyväntekeväisyyteen (10 % kansanedustajan palkastani), jos tulen valituksi eduskuntaan.

Oma eduskuntavaalikampanjani tulee maksamaan noin 26 000 euroa. Suurin osa tästä on omaa rahaa (noin 20 000 euroa). Mistä tämä oma rahoitus koostuu?

Ylivoimaisesti suurin osa rahoituksestani (noin 16 000 euroa) tulee kaupunginvaltuuston kokouspalkkioista ja muista korvauksista. Käytännössä olen siis laittanut kaikki kaupunginvaltuutetun luottamustoimiin liittyvät palkkiot säästöön ja käytän ne nyt eduskuntavaalikampanjaani.

Ajatukseni on, että laitan demokratian ja vihreän politiikan edistämiseen sen, minkä demokratia ja politiikka on minulle antanut.

Tämän lisäksi käytän 4000 euroa omia säästöjäni. Nämä säästöt tulevat sijoituksistani Nordean ilmasto- ja ympäristörahastoon.

Loput rahat olen saanut yksityisiltä lahjoittajilta (noin 4200 euroa). ja rahoituksesta Mesenaatin kautta (noin 1600 euroa).

Vaalibudjettini tullee tarkentumaan vielä kahden seuraavan viikon aikana, jos/kun mahdollisia uusia lahjoituksia ja kuluja ilmaantuu lisää.

Tällä hetkellä arvioidut kampanjatulot ovat siis seuraavat:
– Kaupunginvaltuuston, lautakuntien ja johtokuntien kokous- ym. palkkiot 15990,65
– Muut omat säästöt/sijoitukset 4000 e
– Yksityiset lahjoitukset 4209 e (65 eri lahjoittajaa)
– Rahoitus mesenaatin kautta (ajanhallintavalmennus) 1550 e (ajanhallintavalmennus, 57 eri lahjoittajaa)
Yhteensä 25 749,65 euroa

Arvioidut menot:
– Sanomalehtimainokset 5463,63 e
– Verkkomainonta 2500 e
– Ulkomainonta 14011,82 e (joukkoliikennemainokset, pyörämainokset, siltabanderolli)
– Vaaliesite (painokulut, yhteensä 50 000 kpl) 2207,2 e
– Mainonnan suunnittelu (graafinen ilme) 870 e
– Muut kulut (ehdokasmaksu, kampanjatakit, valokuvat) 697 e
Yhteensä 25 749,65 euroa

Lisäksi kustannuksiksi voidaan katsoa (ei mukana yllä olevissa summissa) palkaton vaalivapaani 1.-17.4.2015 palkkatyöstäni Suomen luonnonsuojeluliitosta, josta aiheutuu noin 1050 euron nettomenetys.

Sidonnaisuuteni löytyvät täältä.

Rahoituksen lisäksi myös politiikan tekemisen ja kansalaisvaikuttamisen pitää olla mielestäni avointa. Olen pyrkinyt avaamaan ajamani politiikan suunnan kampanjateemoissani ja videoissani. Näkemyksiäni politiikan eri aihealueisiin voi käytä tsekkaamassa politiikka ABC -sivultani.

Kampanjaa voit tukea monella eri tavalla. Lahjoituksia voi tehdä suoraan tämän linkin takaa.

PS. Tervetuloa tapaamaan minua eri puolille kaupunkia. Ohjelma ja aikataulut löytyvät esimerkiksi tälle viikolle täältä.

PS2. Erityisen ilahduttavaa on, että peräti kuusi prosenttia kaupunkilaisista (noin 37 000 asukasta) voisi kuvitella äänestävänsä minua. Tämä käy ilmi Helsingin Sanomien 4.4. julkaisemassa gallupissa. Olen koko Helsingin 31. suosituin ehdokas ja vihreitä äänestävien keskuudessa sijalla kuusi.

Yhtään ääntä ei ole tietysti vielä annettu, mutta tästä asetelmasta on hyvä ponnistaa viimeisen kahden viikon kampanjarutistukseen. Vihreille povataan Helsingissä viittä paikkaa. Läpimenoon on vielä hyvät mahdollisuudet.

PS3. Virallisen ennakkoilmoitukseni vaalirahoituksesta voi käydä tarkistamassa täältä. Vaali- ja puoluerahoituksen sivuilta voi käydä katsomassa myös muiden ehdokkaiden vaalirahailmoitukset.

Jätä kommentti