Keittiöapulainen säästää energiaa – Hooimadam Gourmet -kassi

Hooimadam Gourmet kassiViime keväänä posti toi minulle kotiin Hooimadam Gourmet -kassin.

Siis minkä kassin? No luomupuuvillasta valmistetun pussukan, jonka sisällä voi kypsentää ruokaa.

Kuulostaa hämärältä. Käytännössä kyse on tehokkaasta keinosta vähentää ruuan valmistuksen energiakulutusta ja sitä kautta ympäristökuormitusta.

Homma toimii omalla kohdallani seuraavasti.

Keitän veden vedenkeittimellä. Kaadan kiehuvan veden kattilaan ja laitan perään esimerkiksi perunat, pastan, riisin, kvinoan tai mitä nyt olen milloinkin keittämässä. Annan ruuan kiehua liedellä muutaman minuutin, sammutan lieden ja laitan kattilan kassiin. Sen jälkeen odottelen hetken ja tsadam! Ruoka on valmista.

Kyllä. Ruoka kypsyy kassin sisällä ja tarvittaessa tämä uusi keittiöapulaiseni eli Hooimadam Gourmet –kassi pitää ruuan myös pitkään lämpimänä.

Esimerkiksi pastan kypsyttämiseen kassissa menee vain muutama minuutti kauemmin kuin liedellä keitettäessä. Samalla liesi on kuitenkin päällä noin kymmenen minuuttia lyhyemmän ajan. Riisin tai kvinoan osalta hyötysuhde on vielä parempi.

Puuron ympäristövaikutuksista suurin osa syntyy puuroa lämmittäessä. Jos et tykkää syödä puuroa kypsentämättä (mitä itse suosittelen!), niin Hooimadam Gourmet -kassi on varmasti tehokkain keino pienentää puuron tai minkä tahansa ruuan keittämisestä syntyvää ympäristökuormaa.

Tarvittaessa kassi toimii hyvin myös silloin, kun haluaa pitää ruuan tai vaikka paistetut sämpylät lämpiminä vähän pidemmän aikaa.

Suomessa pussukoita myy ainakin Villiankka, jota kautta itsekin oman pussini sain.

Oheinen kirjoitus on aluperin julkaistu Luonto-Liiton kulutus.fi -sivustolla.

Yksi kommentti artikkeliin ”Keittiöapulainen säästää energiaa – Hooimadam Gourmet -kassi”

Jätä kommentti