Helsingin Energia: Seitsemän positiivista askelta vuonna 2013

Helsingin Energia HanasaariTiistaina 18.6.2013 oli Helsingin Energian johtokunnan kevätkauden viimeinen kokous.

Kokouksen yhteydessä pääsimme tutustumaan Vuosaaren voimalaitokseen ja nautimme johtokunnan ja Helsingin Energian johdon yhteisen päivällisen.

Samalla itselleni tuli ensimmäinen puolivuotta täyteen johtokunnan varapuheenjohtajana.

Vaikka fossiilisista polttoaineista ei ole vielä päästy eroon, on pientä positiivista kehitystä tapahtunut jatkuvasti.

Ohessa on seitsemän vuoden 2013 aikana tapahtunutta positiivista askelta:

– Helsingin Energia on päättänyt hankkia uuden katuvalojärjestelmän, joka mahdollistaa valaistuksen portaattoman ja alueellisen säätämisen. Näin säästyy rutkasti energiaa.
– Helsingin Energian Hanasaaren voimalaitoksella toteutetut pelletinpolttokokeet ovat edistyneet suunnitelman mukaisesti.
– Helsingin Energia avasi 23.3. kaikille avoimen ja maksuttoman energiatorin Kampin sähkötalossa.
– Helsingin Energia aloitti sähkön ostamisen kotitalouksilta ja pientuottajilta Pohjoismaisen sähköpörssin markkinahintaan.
– Helsingin Energia alkoi markkinoida aktiivisesti tuulivoimaa.
– Helsingin Energialta saa ostaa avaimet käteen toimituksella aurinkopaneelin. Mahdollisen ylijäämäsähkön voi myydä takaisin Helsingin Energialle. Paneelin voi tilata täältä.
– Vuosaaren mahdollista uutta monipolttolaitosta koskevaan ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn (YVA) on otettu mukaan tarkastelu, jossa arvioidaan mahdollisuutta rakentaa 100 % uusiutuvia käyttävä voimalaitos.

Tästä on hyvä ponnistaa tuleviin koitoksiin. Mikäli sinulla on mielessä jotain Helsingin Energiaan liittyvää, ole yhteydessä!

Jätä kommentti