Valtuustoblogi: Kumpulan lähidemokratia-iltapäivä

Silvia Modig Erja Salo ja Leo Stranius Kumpulan kylätilassaOsallistuin sunnuntaina (3.2.) Kumpula-Toukola Kylätilayhdistyksen ja Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki-kaupunginosayhdistyksen järjestämään lähidemokratia-iltapäivään Kumpulan kylätilassa.

Tarkoituksena on saattaa alueen poliittiset päättäjät ja asukkaat yhteen keskustelemaan vapaamuotoisesti paikallisista kysymyksistä.

Osallistuin tilaisuuteen, koska vihreiden kaupunginvaltuutettuna minua kiinnostaa paikallisten ihmisten näkemykset ajankohtaisista kysymyksistä.

Lisäksi paikalla poliitikoista olivat mm. Silvia Modig (vas), Sirpa Puhakka (vas), Tarja Kantola (sdp) ja Tuomas Kurttila (sdp).

Keskustelussa nousi esille mm. seuraavia teemoja:
– Vallilanlaakson liikenneratkaisut
– Vallilanlaakson puro ja hulevesiasiat
– Yleiskaava ja Kalasataman rakentamisen vaikutukset Kumpulaan
– Ihmisten vaikutusmahdollisuudet paikallisiin kysymyksiin
– Kustaa vaasankadun alikulku
– Julkisten tilojen käyttö

Itse pidän lisäksi tärkeänä, että kaupunkilaiset otettaisiin mukaan juuri parhaillaan olevan valtuustostrategian (pdf) valmisteluun.

Tilaisuudessa kiiteltiin sitä, että kaupunki ja kaupunginhallitus tajusivat oman ja asukkaiden parhaan ja otti asukkaat mukaan Vallilanlaakson hulevesialtaiden ja puiston suunnitteluun.

Seuraavaan tilaisuuteen yritetään saada yleiskaavasta vastaavia viranhaltioita kertomaan, miten yleiskaava tulee vaikuttamaan Kumpulan ja Arabianrannan alueisiin.

Lähidemokratia-iltapäivät järjestetään jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 15-17 vuoroin Kylätilassa ja Kääntöpaikalla.

Kannattaa tulla mukaan! Muut kevään päivät ja paikat ovat:
3.3. Kääntöpaikka, Intiankatu 1
7.4. Kumpulan Kylätila, Intiankatu 31
5.5. Kääntöpaikka, Intiankatu 1

Kiitos järjestäjille! On todella inspiroivaa, että asukasyhdistykset luovat tilaa ihmisten ja poliittisten päättäjien välisille kohtaamisille!

Edelliset valtuustoblogin kirjoitukset ovat luettavissa täällä.

2 kommenttia artikkeliin ”Valtuustoblogi: Kumpulan lähidemokratia-iltapäivä”

  1. Erittäin hienoa, että tällaisia tilaisuuksia järjestetään. Niinihkään erittäin hienoa, että että kaupungin hallinto oikeasti osallistuu näihin. Olisin mielelläni nähnyt poliittisessa osallistujalistassa myös kaupunginvaltuuston suurimman puolueen edustajan.

    Vastaa

Jätä kommentti