Kulutus-blogi: Ekodesign on lähidesign

Kirjoitus on julkaistu alunperin Luonto-Liiton kulutus.fi -sivuilla.

Helsinki on toiminut maailman designpääkaupunkina vuonna 2012.

Tämän myötä keskusteluun on noussut myös ekodesign – mitä ikinä sillä sitten tarkoitetaankaan. Esimerkiksi MTV3 uutisoi jo viime talvena, että ekodesign-ala myös kasvaa vauhdilla.

Meillä kotona ekodesign tarkoittaa lähidesignia.

Huomasin viikonloppuna, että kotimme on lähes vuorattu lähidesignilla. Tällä tarkoitan sitä, että kotimme on täynnä naapurimme kuvittaja Sanna Pellicionin suunnittelemia Bombo-design-tuotteita. Olemme myös lukeneet lapsellemme Sannan tekemiä kirjoja.

Ohessa kuvia kotimme lähidesign-tuotteista.

Kaikki nämä kodin kaunistajamme ovat siis ostettu suoraan naapurilta Sannalta. Suurin osa tuotteista on paperia ja siten luonnonvarojen kulutukseltaan maltillisia. Suosittelen Bomboa sekä eko- ja lähidesigniä lämpimästi kaikille!

Jätä kommentti