Kumpulan maauimala: vedetön pisuaari

Kävimme torstaina (12.7.) perheen voimin Kumpulan maauimalassa. Vessassa käydessäni huomasin, että paikassa oli vedetön pisuaari.

Mikä parasta. Pisuaarissa oli vielä infoteksti: ”Tämä pisuaari on täysin vedetön. Se säästää vuodessa keskimäärin 100 000 litraa puhdasta juomavettä.”

Kyseessä oli Novosanin Urimat –vedetön pisuaari. Pisuaareissa on erillinen sulkujärjestelmä, joka pitää huolen siitä, että virtsa ei jää haisemaan. Samoja pisuaareja oli Kumpulan maauimalassa kahdessa vessassa yhteensä ainakin neljä kappaletta.

Säästöä siis yhteensä noin 400 000 litraa vuodessa. Se on aika paljon enemmän, kuin mitä pystyn kotivessassa tai omilla suihkukäynneilläni säästämään.

Toinen mieleeni tullut ääripää on esimerkiksi Helsingin Vanhan ylioppilastalon vessan pisuaarit, jotka kaikki vetävät itsensä automaattisesti kun yhden luokse menee asioille. Ärsyttävää veden tuhlausta. Suosittelen Vanhalle ylioppilastalolle ja kaikille muillekin rohkeutta kokeille vedetöntä pisuaaria.

Miksi ihmeessä jossain käytetään vielä vedellä toimivia pisuaareja – tai ylipäätään vesivessoja? Lisää aiheesta myös esimerkiksi Käymäläseura Huussin verkkosivuilla.

2 kommenttia artikkeliin ”Kumpulan maauimala: vedetön pisuaari”

Jätä kommentti