Viikkopäiväkirja 9 (27.2.-4.3.2012)

Maanantai: Olin aamulla vauvan kanssa ja kirjoitin ekoisiblogin viikonlopun vaipattomuuskokeilusta. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni pidimme kokousta ilmastolakivaikuttamisesta yhdessä järjestötoimijoiden kanssa. Lounaalla kävin Minnan kanssa. Hän oli tehnyt vauvallemme villapaidan ja Annukalle lapaset. Kiitos! Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja ohjasin viikoittaisen venyttelytuokion. Päivän päätteeksi kokoustimme vielä johtoryhmän kanssa ja laitoimme ekoneuvola 2020-hankehaun kestävän kulutuksen kokeiluhankkeista vetämään. Illalla Meri kävi kylässä.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja parturissa sekä olin vauvan kanssa. Kokeilin jälleen vaipattomuutta. Hyvin toimi. Koko aamun aikana klo 5.45 (jolloin vauva heräsi) – klo 13.00 kaikki pissat ja kakat menivät suoraan lavuaariin. Yhtään vaippaa ei tarvittu eivätkä yhdetkään housut sotkeutuneet. Luonto-Liiton toimistolle iltapäivällä pyöräiltyäni tein lumisohjossa uuden työmatka-aikaennätyksen. Toimistolle vietimme työharjoittelija Ilkan läksiäisiä. Päivän päätteeksi suuntasin eduskuntaan kuuntelemaan MTV3:n TalviAreena -keskustelutilaisuutta, jossa oli asiaa demokratian tilasta.

Keskiviikko: Olin aamulla vauvan kanssa Annukan käydessä vesijuoksemassa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni kävin läpi tilintarkastajan kanssa edellisen vuoden toimintaa ja katsoin läpi yhden hankehakemuksen. Lounaan jälkeen luin ja kirjoitin sähköposteja sekä piipahdin Ajatuspaja ja verkkolehti Laitoksen avajaisseminaarissa ja Sosiaalisen Hubin avajaisissa. Karkauspäivä oli siis täynnä hienoja innovaatioita. Päivän päätteeksi lähetin vielä valtioneuvoston jäsenille kirjeen Talvivaaran uraaniluvasta. Illalla isäni tuli kylään.

Torstai: Vietin aamupäivän kotona isäni ja vauvan kanssa tehden samalla hiukan töitä. Lounaalla kävin Minnan ja Viljan sekä Annukan ja vauvan kanssa Silvopleessä. Iltapäivällä tapasimme Luonto-Liiton uutta viestintäpäällikköä. Illan olin kotona vauvan kanssa. Kokeilimme ensimmäistä kertaa sormiruokailua. Kokemuksista kirjoitin ekoisi-blogiin: Sormiruokailu kannattaa: Kuvat ensimmäisistä sessioista.

Perjantai: Kävin aamulla juoksemassa ja olin vauvan kanssa. Luonto-Liiton toimistolle oli ilo pyöräillä autoteitä pitkin, jotka olivat täysin sulat. Kevät on täällä! Matka-aika lyheni talven pahimpiin myräköihin verrattuna lähes puolella. Päivän mittaan valmistelin hallitukselle Luonto-Liiton tunnuslukuja, projekti- ja kampanjaohjeistusta, leirilupausta ja hoidin henkilöstöasioita. Päivän päätteeksi olin vielä hetken Pohjoisen Suomen luonnonsuojelua koskevassa kokouksessa. Illalla katsoimme Annukan kanssa elokuvan Bröllopsfotograpfen, joka oli erinomainen kuvaus luokkien välisistä ristiriidoista.

Viikonloppu: Vietimme koko viikonlopun kotona ekolaiskotellen Annukan ja vauvan kanssa. Lauantaina kävin juoksemassa, olin vauvan kanssa ja kävimme illalla yläkerrassa Jukan ja Elinan luona juomassa teetä ja syömässä teeleipiä. Lisäksi luin kirjat Varo varo varo! – Irti ylisuojelevasta kasvatuksesta (Tatu Hirvonen) ja Zeitgeist Ajan henki (Jani Laasonen). Sunnuntaina kävimme kävelemässä, kirjoitin kolumnin ekoisyydestä sekä valmistauduin tulevaan viikkoon.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: https://leostranius.fi/2012/02/viikkopaivakirja-8-20-26-2-2012/

 

Jätä kommentti