Viikkopäiväkirja 12 (19.-25.3.2012)

Maanantai: Kirjoitin aamulla Ekoisi-blogiin vauvajumpasta eli lihaskuntoharjoittelusta vauvan kanssa. Luonto-Liiton toimistolla aloitti kolme uutta harjoittelijaa. Tervetuloa Taija, Pinja ja Ilkka! Aamupäivällä pidimme johtoryhmän kokouksen ja iltapäivällä vedin koko porukan toimistokokousta. Lyhyen venyttelyn jälkeen jätin muut juhlistamaan Birthen syntymäpäivää ja suuntasin eduskuntaan kuuntelemaan Rio+20 –seminaaria ja presidentti Tarja Halosta aiheesta naisten, tyttöjen ja tasa-arvon merkityksestä planeettamme tulevaisuudelle. Päivän päätteeksi osallistuin vielä seminaariin Suomen kehityspoliittisesta toimenpideohjelmasta, jota oli esittelemässä ministeri Heidi Hautala. Muistiinpanot seminaareista löytyy täältä. Illan olin kotona vauvan ja sähköpostien kanssa.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Kansalaisfoorumin järjestämälle kansalaistoimijoiden aamiaistapaamiselle kuuntelemaan Riika Perhon esitystä aiheesta ”Hyvä vuorovaikuttaja”. Aamupäivällä kokoustimme myös tulevasta kansalaisaloitekampanjasta. Iltapäivällä kävimme Luonto-Liiton porukoiden kanssa läpi budjettiseurantakäytäntöjä. Lisäksi katsoimme Jyrkin kanssa jäsentutkimuksen sekä hoidin sähköposteja ja henkilöstöasioita. Illan olin kotona vauvan ja sähköpostien kanssa.

Keskiviikko: Kävin aamulla juoksemassa ja olin vauvan kanssa sekä kävin läpi Luonto-Liiton jäsenrakennetta. Aamupäivällä olin elämäni ensimmäistä kertaa boulderoimassa eli seinäkiipeilemässä Luonto-Liiton työntekijöiden kanssa. Käsilihakset saivat hyvää treeniä! Iltapäivällä hoidin Luonto-Liiton henkilöstöasioita ja kävin läpi pari tiedotetta. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran kuolinsyytutkimusraportin mukaan taannoin tapetun Auli-sudesta löytyi koteloituneita sudenmetsästyksessä käytettäviä hauleja. Anna suden elää! -mielenosoitus lähtee Kolmen sepän patsaalta kohti maa- ja metsätalousministeriötä Helsingissä keskiviikkona 4.4. klo 14.30! Illan olin vauvan kanssa. Samalla kirjoittelin viestin Finnairin uudelle hallitukselle sekä kuuntelin eduskunnan keskustelua lakialoitteesta tasa-arvoisen avioliittolain säätämiseksi. Oma näkemykseni avioliittolakiin on selvä. Kaikilla tulee olla yhtäläiset oikeudet lain edessä. Avioliittolakia on vuosien varrella muutettu lukemattomia kertoja. Nyt on jälleen yhden muutoksen aika.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa ja olin vauvan kanssa. Samalla kirjoittelin vielä blogin tasa-arvoisesta avioliittolaista. Lounaalla kävin Hannun ja Outin kanssa. Iltapäivällä olin Luonto-Liiton palkkakartoitustyöryhmän kokouksessa ja alkuillan istuin talousjaoston kokouksessa. Päivän kohokohtiin kuului hyvin alkanut Luonto-Liiton Kevätseuranta. Ensimmäisen havaintoviikonlopun aikana tehtiin heti havaintoennätys!

Perjantai: Olin aamulla vauvan kanssa ja hoitelin sähköposteja. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoitelin talous- ja henkilöstöasioita. Lounaalla kävin puheenjohtaja Tuomon kanssa ja iltapäivällä olimme eduskunnassa seuraamassa Nuorten parlamenttia sekä vietimme toimistolla Pinjan läksiäisiä. Illan istuin Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa, jossa pohdimme mm. jäsenhankintaa ja -huoltoa, kävimme läpi tilinpäätöstä sekä viimeistelimme leirilupauksen ja projekti- ja kampanjaohjeistuksen. Illan päätteeksi ihmettelin vielä autojen pysäköintiä Käpylässä.

Lauantai: Olin aamulla vauvan kanssa ja hyppäsin kohti Kuopiota lähtevään junaan. Iltapäivällä olin Lihastautuliiton kevätliittokokouksessa Siilijärvellä puhumassa sosiaalisesti kestävästä kehityksestä. Itse olen määritellyt käsitteen niin, että kyse on ihmisten hyvinvoinnista ekologisissa rajoissa. Kotiin palasin junalla vielä samana iltana. Juna on ihmisen parasta aikaa. Junassa voi tehdä hommia, ottaa rennosti ja lukea.

Sunnuntai: Kävin aamupäivällä juoksemassa 25 km lenkin Vallilan, Kulosaaren, Herttoniemen rannan ja Itäkeskuksen kautta Viikin ja Vanhankaupunginlahden ympäri. Iltapäivällä olin vauvan kanssa. Samalla valmistelin tulevan viikon kirjoituksia ja esityksiä sekä siivosin. Viikonloppuna luin myös Jonathan Safran Foerin kirjan Eläinten syömisestä. Kirjassa ei sinällään ollut mitään uutta. Se kuitenkin muistutti jälleen kerran siitä, miten vastenmielistä, terveydelle haitallista ja ympäristön kannalta tuhoisaa eläinten hyväksikäyttö on. Kirjan valossa lihansyönti tuntuu vastenmieliseltä ja vanhanaikaiselta. Syödä nyt jotain niin brutaalia, rasvaista ja kuluttavaa tilanteessa, jossa se ei ole lainkaan välttämätöntä sekä aiheuttaa samalla eläimille kärsimystä. Mielestäni oikeuteni nauttia eläimen ruumiista on pienempi kuin eläimen oikeus omaan elämään. Pidän siitä, että perheeni ei tarvitse muiden kärsimystä ja kuolemaa elääkseen ja voidakseen hyvin.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: https://leostranius.fi/2012/03/viikkopaivakirja-11-12-18-3-2012/

 

Jätä kommentti