Ekoisi: Matkailua vauvan kanssa

Etelän lomakohteita mainostetaan usein perheiden turvallisina lomapaikkoina. Omasta mielestäni lasten kanssa kannattaa kuitenkin matkustaa lähelle. Pieniä lapsia on turha kuljettaa tuhansien kilometrien päähän, kun lähimetsäkin on jo tarpeeksi ihmeellinen paikka.

Vauva-arjen myötä lomailu on parhaimmillaan todella ekologista. Sen sijaan, että lähdetään lentämällä kaukomaille, voi tutustua uudella tavalla lähiluontoon tai matkustaa lähellä.

Itse olemme olleet esimerkiksi tammikuussa perhelomalla Hangossa, jossa huumaannuin uusista juoksumaastoista. Kesällä olemme lähdössä samalla lapsiperheporukalla Viroon mökkeilemään ja pyöräilemään. Vauva pääsee ulkomaille kuitenkin jo ennen kesää, kun lähdemme yhdistetylle työ- ja lomamatkalle Ruotsiin.

Tarkoituksena on mennä junalla Turkuun ja sieltä laivalla Tukholmaan. Matka jatkuu saman tien Malmöön, jossa Annukalla on työkokous. Itse saan hengailla tuon ajan pitkin kaupunkia vauvan kanssa. Kokouksen jälkeen palaamme Tukholmaan, jossa olemme muutaman yön ennen paluuta Turun kautta Helsinkiin. Näin tulee yhdistettyä työmatkaa ja perhelomailua.

Lentokoneella ei ole tarvinnut eikä tarvitse matkustaa. Toistaiseksi vauva on ollut vain muutaman kerran auton kyydissä. Sen sijaan junalla ja linja-autolla olemme kulkeneet sitäkin enemmän. Erityisesti juna on vauvan kanssa kätevä, kun siellä voi hoitaa samalla vaipan vaihdot, syömiset ja muut askareet. Auto taas on näissä todella hankala, kun pikkutyyppi pitää istuttaa ja köyttää epämukavaan istuimeen.

Edelliset ekoisikirjoitukset ovat luettavissa täällä: Ekoisi

3 kommenttia artikkeliin ”Ekoisi: Matkailua vauvan kanssa”

 1. Olen antanut itselleni kertoa, että ruotsinlaiva olisi lentokonetta epäekologisempi, kun pitää mennä Tukholmaan.

  Aika kaukaisia nämä teidän lähikohteenne kyllä ovat, ainakin meidän perheemme mittapuulla. Me olemme tehneet lasten kanssa lomamatkoja lähes pelkästään kotimaan kohteisiin, mm. Turkuun, Hämeenlinnaan ja Porvooseen sekä tietenkin Helsinkiin. Kesälomalla turistipäivää pystyy viettämään myös kotikaupungissa.

  Vastaa
  • Potkurikone saattaa joissain tapauksissa olla parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi pikalautta. Tukholmaan olisi tietysti parasta mennä maata pitkin pohjoisen kautta. Seuraavaksi paras vaihtoehto on mennä Turusta lautalla, jolloin laivamatka jää mahdollisimman lyhyeksi. Eri kulkumuotojen päästöjä voi vertailla VTT:n Lipasto-tietokannan kautta: http://lipasto.vtt.fi/

   Vastaa
 2. Päivitysilmoitus: Ekoisi: Kesä ja isäkuukausi

Jätä kommentti