Viikkopäiväkirja 8 (20.-26.2.2012)

Maanantai: Julkaisin aamulla ekoisiblogin suoramarkkinoinnista. Lisäksi olin vauvan kanssa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Osa pyöräteistä oli aurattu viikonlopun lumimyräkän jäljiltä hyvin, osaa ei lainkaan. Aamupäivällä istuin Aaro Harjun valmennuksessa. Tällä kertaa aiheena oli kehityskeskustelu. Tämän jälkeen hoidin henkilöstö- ja hallintoasioita. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja työntekijöiden vapaaehtoista venyttelyä sekä johtoryhmän kokousta. Päivän päätteeksi kävin läpi sähköposteja. Kotiin pyöräiltyäni kävin vielä juoksemassa. Illalla keskustelimme Annukan kanssa lasten päivähoitopaikoista ja sormiruokailusta.

Tiistai: Vietin aamun vauvan kanssa, kävin juoksemassa sekä laitoin ympäristöjärjestöjen leikkaus- ja verolistaa koskevan tiedotteen eteenpäin ja blogiini. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni kävin läpi vuoden 2011 koulutus- ja tapahtumatiedot. Vaikuttava määrä erilaista toimintaa! Lounaan jälkeen osallistuin eduskuntatalon edessä yhdessä lumiukkojen kanssa mielenosoitukseen vahvan ilmastolain puolesta. Kuvia tempauksesta löytyy täältä. Iltapäivällä kävin läpi vielä sähköposteja ja valmistelin tulevia juttuja. Illan vietin kotona vauvan ja Annukan kanssa.

Keskiviikko: Aamulla alkoi ekopaasto. Matkustin Vantaan Energian Martinlaakson voimalaitokselle yrityksen yhteiskuntavastuuta koskevaan haastatteluun. Pohdiskelin sitä, miten energiaa Suomessa tulevaisuudessa tuotetaan sekä mitä vahvuuksia ja heikkouksia lämmön ja sähkön yhteistuotantoon liittyy. Lounaan jälkeen osallistuin vielä ydinvoimaa vastaan tehtävän kansalaisaloitteen valmistelukokoukseen. Päivän kohokohta oli, kun Luonto-Liiton Salakaadot seis -kampanjaan liittyivät Roman Schatz ja Rosa Liksom. Kotiin pyöräilin Ruohonjuuren kautta. Illan olin kotona vauvan ja Annukan kanssa.

Torstai: Vietin aamun vauvan kanssa, kävin juoksemassa ja kirjoitin ekoisiblogin imetyksestä. Kirjoituksen lopuksi suosittelin täysimetystä kaikille. Kirjoitus aiheutti keskustelua Facebookissa. Kovimmassa kritiikissä kyseenalaistettiin kokonaan se, voinko kirjoittaa aiheesta lainkaan tyyliin: ”Älä sinä nyt helvetti soikoon enää puutu siellä, kun et päivääkään ole ko hommaa tehnyt.” ja ”sulla ei vaan ole sellaista asemaa, mikä oikeuttaisi sut suosittelemaan mitään naisen ruumiillisuuteen liittyviä asioita.” Pitkästä aikaa tuli sellainen tunne, että uskallanko kirjoittaa vanhemmuudesta lainkaan. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoitelin pitkän listan hommia, juhlin siviilipalvelushenkilön läksiäisiä ja kävin läpi sähköposteja. Illan vietin kotona Annukan ja vauvan kanssa.

Perjantai: Vietin koko aamupäivän kotona vauvan kanssa Annukan tehdessä muita hommia. Samalla kokeilin vauvan kanssa vaipattomuutta. Hyvin sujui! Vain yhdet pissat tulivat päivän aikana housuun, muut menivät suoraan lavuaariin ja koko vuorokauden aikana tuli puolet vähemmän kestovaippoja kuin normaalisti. Iltapäivällä hoitelin muutamia työasioita ja kävin läpi sähköposteja. Illalla piipahdimme Annukan ja vauvan kanssa jo perinteeksi muodostuneessa kuukauden viimeisen perjantain luontoväen baari-illassa.

Lauantai: Olin aamulla vauvan kanssa ja kävin juoksemassa kuntosalin juoksumatolla 5xkilometrin vetoja. Samalla tein vähän muutakin lihaskuntoharjoittelua. Iltapäivällä siivosin ja olin kotona vauvan kanssa sekä pohdiskelin, onko suurituloisten mahdollinen lisäverotus ympäristön kannalta hyvä vai huono asia. Itse ajattelisin, että ympäristöveroista pitää tehdä progressiivisia ja/tai ottaa käyttöön esimerkiksi erilaisia rajoja/kiintiöitä (vrt. päästökauppa), jotta verot kohdistuisivat oikeudenmukaisesti pienituloisten ja suurituloisten kesken. Illalla katsoimme Annukan kanssa Avaraa Luontoa.

Sunnuntai: Nukuin aamulla pitkään ja kävin juoksemassa vuoden neljännen puolimaratonin. Samaan aikaan ystäväni Juha Hietanen juoksi Espoossa järjestetyssä 24 tunnin ultrajuoksussa noin 11,5 puolimaratonia putkeen eli 24 tunnin aikana käsittämättömät 243,4 km. Tuo tarkoittaa vuorokauden jokaisena tuntina yli 10 kilometrin lenkkiä. Iltapäivällä olin vauvan kanssa Annukan käydessä vesijuoksemassa. Illalla olin kotona ja valmistauduin seuraavan viikon menoihin.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: https://leostranius.fi/2012/02/viikkopaivakirja-7-13-19-2-2012/

 

Jätä kommentti