Viikkopäiväkirja 43 (24.-30.10.2011)

Maanantai: Aamulla nukuin pitkään, hoidin vauvan pyykin ja muita kotiaskareita. Lisäksi kävin läpi sähköposteja ja kommentoin Vauva-lehteen tulevaa haastattelua ekovanhemmuudesta. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni kartoitin ilmanvaihdon tilannetta. Lounaalla kävimme Martta-ravintolassa. Suosittelen lämpimästi! Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta, kävin YK:n päivän tilaisuudessa ja pidimme palaveria Sieppo-lehden kehittämisestä. Illalla Maria tuli kylään ja toi mukanaan herkullista thai-ruokaa.

Tiistai: Aamulla seurasin hetken uutisointia Greenpeacen Neste Oilin pääkonttorilla tekemästä tempauksesta. Päälle iskenyt nuha piti minut toista päivää pois lenkkipolulta. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni valmistelin henkilöstölle työhyvinvointikyselyn. Lounaan jälkeen ideoin tulevia kirjoituksia, kävin läpi kalenteria ja tehtäviä. Työlistalla oli tiistaina vain 36 avointa tehtävää (yleensä määrä on noin 50 luokkaa). Iltapäivällä kävin katsastamassa Rauhanaseman tiloja tulevia nimijuhlia varten ja illan hengailin kotona vauvan, Annukan ja tietokoneen kanssa.

Keskiviikko: Istuin aamupäivän Opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisoyksikön arviointi- ja avustustoimikunnan järjestöpäivässä. Tilaisuuden aluksi ministeri Paavo Arhinmäki piti hyvän puheen. Lounaalla kävin Inkan kanssa yliopistolla ja iltapäivällä pidimme Luonto-Liiton päälliköiden kanssa viisikko-palaveria. Päivän päätteeksi kävin vielä Helsingin kaupungintalon edessä järjestetyssä mielenosoituksessa koskien Olkiluonto 4 -investointia. Illalla Ale, Peggy ja Elias kävivät kylässä.

Torstai: Jäin päiväksi kotiin lähitöihin. Aamulla ympäristöjärjestöt tiedottivat energiansäästödirektiivistä. Energiansäästö on paras tapa vähentää painetta ympäristön kannalta haitallisten fossiilisten polttoaineiden ja ydinvoiman käytölle. Tilastokeskuksen mukaan kivihiilen käyttö on Suomessa vähentynyt tammi-syyskuun aikana 14 prosenttia. Lisäksi kahlasin Helsingin kaupungin ydinvoimapäätöstä ja kirjoittelin siitä samalla blogiini: Helsinki mukaan Olkiluoto 4 -hankkeeseen – Miksi? Iltapäivällä kävin läpi sähköposteja ja osallistuin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla Luonnonsuojelijalehden toimitusneuvoston kokoukseen.

Perjantai: Päivitin aamupäivällä Luonto-Liiton henkilöstöasiakirjoja, jaoin henkilöstölle työhyvinvointikyselyn ja kävin läpi sähköposteja. Iltapäivällä jatkoin hommia Luonto-Liiton toimistolla. Välillä piipahdin Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan syksyn avajaisissa ja alkuillasta osallistuin vielä Luonto-Liiton susiryhmän kokoukseen.

Lauantai: Vietimme Annukan kanssa vapaapäivää. Aamupäivällä siivosin sekä kävin vaunujen ja vauvan kanssa juoksemassa 15,5 km lenkin. Hyvin sujui! Vaunut ovat yllättävän raskaat ylämäessä, mutta muuten helpot. Iltapäivällä hengailimme kotona, kirjoittelin vegaaniseksuaalisuudesta sekä kävimme kävelyllä ja ulkona syömässä. Illalla katsoimme jälleen yhden osan erinomaista Kennedyt -dokumenttia sekä vietimme yhteistä laatuaikaa iltateen merkeissä.

Sunnuntai: Heräsin aamulla vauvan öninään ja kävin vaihtamassa vaipan sekä hoidin pyykkejä. Aamupäivällä kävin juoksemassa jälleen vauvan ja vaunujen kanssa. Seuraavaksi tavoitteena on juosta vauvan kanssa puolimaraton. Iltapäivällä olin mukana Helsingin kirjamessuilla puhumassa Ihminen ja ympäristö -kirjasta. Kirjamessuilla yleisössä istuivat mm. suuresti arvostamani Ilkka Hanski ja Pentti Linkola. Mukaan messuilta tarttui Caitlin Friedmanin ja Kimberly Yorion kirja Hyvä pomo vai hankala akka – Naisen opas johtamiseen. Samalla vierailin myös astetta kiinnostavimmilla Varjokirjamessuilla Rauhanasemalla. Sieltä ostoskoriin tarttui Osuuskunta Oma Maan Papusnack-pusssi. Illalla kirjoittelin ja valmistelin vielä tulevia tekstejä ja esityksiä.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: Viikkopäiväkirja 42 (17.-23.10.2011)

Jätä kommentti