Reilun kaupan viikko – turhakkeiden markkinat?

Tällä viikolla (24.-30.10.) vietetään Reilun kaupan viikkoa.

Tavoitteena on parantaa kehitysmaiden pienviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupankäynnissä.

Hienoa! Reilun kaupan edistämisyhdistys tekee upeaa työtä Suomessa!

Omalta osaltani vietän Reilun kaupan viikkoa vuoden jokaisena viikkona. Suosin Reilun kaupan tuotteita käytännössä aina niin kotona, töissä kuin kahviloissa ja ravintoloissakin.

Kannattaa kuitenkin kysyä, mikä on oikeasti tarpeellista. Tarvitseeko esimerkiksi kahvia, suklaata, viiniä tai ruusuja oikeasti? Omasta mielestäni nuo kaikki ovat turhia ylellisyystuotteita, turhakkeita. Voisiko näiden sijaan keskittyä ruuan tuotantoon?

Toki nuo kaikki ovat reiluina parempia kuin perinteisinä. Itse suosin reilun kaupan tuotteita kuitenkin vain silloin, kun koen niitä oikeasti tarvitsevani.

Itselleni tyypillisimmät Reilun kaupan tuotteet ovat tee ja banaanit. Toki nekin ovat monella mittarilla mitattuna ylellisyystuotteita. Joku raja kuitenkin :).

Reilusta kaupasta on toki paljon hyötyä. Viikon aluksi (ma 24.10.) julkaistiin Teivo Teivaisen ja Maria Mannerin arviointi Reilun kaupan merkityksestä Tierra Nuevan kahvintuottajien osuuskunnalle Nicaraguassa. Kannattaa tsekata!

3 kommenttia artikkeliin ”Reilun kaupan viikko – turhakkeiden markkinat?”

Jätä kommentti