Ekoisin viikkopäiväkirja 36 (5.-11.9.2011)

Vauva-arjen myötä viikkopäiväkirja näyttää tällä kertaa vähän toisenlaiselta.

En ole ollut koskaan aiemmin elämässäni näin suuren positiivisen huomion kohteena.

Samalla olen oppinut, miten suuri merkitys sosiaalisella pääomalla ja naapurustolla voi olla. Tätä ei voi mitenkään rahassa mitata.

Kiitos kaikille ystäville ja sukulaisille ihan mahtavasta tuesta ja avusta arjen keskellä!

Ohessa on kuluneen viikon keskeisimmät tapahtumat.

Maanantai: Vietimme aamupäivän Haikaranpesässä osastolla 15. Iltapäivällä vauvalle tehtiin lääkärintarkastus ja syöttöpunnitus. Lisäksi saimme imetysvalmennusta ja kävimme kätilön kanssa läpi kotiutumiseen liittyviä asioita. Haikaranpesässä ollessamme saimme aivan huikeaa palvelua. Suuri kiitos kaikille kätilöille, hoitajille ja lääkäreille! Iltapäivällä pääsimme kotiin. Uusi vauva-arki alkoi. Tämän kunniaksi hain Vegemestasta meille kaikille ruokaa.

Tiistai: Aamu, päivä ja ilta hurahti vauvan kanssa. Käytännössä tämä tarkoitti imetyksen harjoittelua, vaipan vaihtoa ja pyllyn pesua sekä läheisyyttä. Ihokontaktissa vauva töräytti heti kakat paidan sisääni. Iltapäivällä kävimme yläkerran naapurien luona syömässä kesäkurpitsakeittoa. Illalla kävin juoksemassa.

Keskiviikko: Kävin läpi muutamia työasioita Malvan kanssa. Iltapäivällä kävimme Haikaranpesässä imetysvalmennuksessa. Iltapäivällä pyörälähetti toi myös Luonto-Liiton toimistolta kassillisen herkkuja ja tervehdyksen. Lisäksi kävin apteekissa, postissa ja kaupassa. Illalla Sini ja Venla kävivät kylässä ja toivat mukanaan herkkukorin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolta.

Torstai: Aamupäivällä kirjoitin blogitekstin synnytyksestä. Annukan sisko, äiti ja isoäiti tulivat kylään. Näin paikalla oli neljä sukupolvea. Mukanaan ihanat sukulaiset toivat monta kassillista omenoita ja ruokaa sekä siivosivat. Iltapäivällä Meri ja Lauri tulivat kylään. Illalla kirjoitin kolumnin arjen iloista, kävin läpi sähköposteja ja kävin juoksemassa.

Perjantai: Neuvolan terveydenhoitaja tuli kotikäynnille. Vauva oli hyvässä kunnossa ja saavuttanut jo syntymäpainonsa. Myöhäisen lounaan haimme jälleen yläkerrasta Jukan ja Elinan luota. Naapurirapun Jonna taas toi meille imetystyynyn. Kiitos! Illalla Annukka kävi jo itse hoitamassa asioita polkupyörän kanssa.

Lauantai: Kävin aamupäivällä juoksemassa ja tein isyysrahahakemuksen. Iltapäivällä saimme vieraaksi Anna-Stiinan, Markuksen ja Samuelin sekä Kaisan, Timin, Elinan ja Piin, jotka toivat mukanaan myös ruokaa. Istuimme alkuiltaa ja vaihdoimme lapsiperhekuulumisia. Päivän aikana onnistuin jo useita kertoja vessahätäviestinnässä eli vauva teki pissan ja/tai kakan vaipan sijaan suoraan lavuaariin.

Sunnuntai: Kävin aamupäivällä juoksemassa. Lounaaksi teimme perunoita, tofupihvejä ja omalta parvekkeelta pinaattikastiketta. Syömään kanssamme kutsuimme yläkerrasta Elinan ja Piin. Iltapäivällä ja illalla vietin vauva-arkea sekä kävin läpi sähköposteja ja valmistelin muutamia työasioita.

Jätä kommentti