Viikkopäiväkirja 34 (22.-28.8.2011)

Ohessa kuluneen viikon menot ja fiilikset.

Maanantai: Kirjoittelin aamulla ekoisi-blogiin lastenvaunuähkystä. Pyöräiltyäni Luonto-Liiton toimistolle tapasin Mercur-pankin edustajan koskien uutta ilmastotiliä ja kävin lounaalla Villen ja Kirsin kanssa mahdollista suomalaista Civicrm-projektia koskien. Iltapäivällä sovimme Luonto-Liiton toimistokokouksessa uusista työaikakäytänteistä ja pidin kevyen kehityskeskustelun Sinin kanssa. Samalla oli järkyttävä huomata, että valtiovarainministeriön budjettiesitys lipsui pahasti hallitusohjelmassa sovituista ympäristötavoitteista. Alkuillan kävin toimistolla läpi päivän mittaan kertyneitä sähköposteja. Illalla katsoimme Annukan kanssa elokuvan Lentävien tikarien talo.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa. Marathonin ja parin lepopäivän jälkeen kevyt 10 km:n juoksu tuntui todella hyvältä! Aamupäivällä kävimme Annukan kanssa neuvolassa. Samalla kävin palauttamassa kirjoja Käpylän kirjastoon. Oli kiva huomata, että viikko sitten kierrätyslaatikkoon viemämme kirjat olivat melkein kaikki lähteneet eteenpäin. Luonto-Liittoon pyöräiltyäni pidimme päälliköiden kanssa lounaskokousta. Iltapäivällä istuin OK-opintokeskuksessa keskustelemassa mahdollisesta uudesta hankkeesta koskien yhdistysten yritysyhteistyötä. Sähköpostien ja henkilöstöasioiden hoidon jälkeen vietin illan ulkoministeriön suurlähettiläspäivien vastaanotolla Merikasarmin sisäpihalla.

Keskiviikko: Kirjoittelin aamulla blogiini vielä Helsinki City Marathonin juoksukokemuksista. Pyöräiltyäni Luonto-Liiton toimistolle tein työhuoneeni suursiivouksen. Kävin läpi kaikki lähes kahden vuoden aikana kertyneet tavarat ja paperit. Ylimääräiset tai tarpeettomat asiat päätyivät kiertoon tai kierrätykseen. Päivän päätteeksi kävin Into kustannuksen syysjuhlissa ja illan istuin johtamassa puhetta Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksessa.

Torstai: Aamupäivällä kokoustimme Suomen luonnonsuojeluliiton Rio+20 tavoitteista ja Nuorten Akatemiassa Anna mulle aikaa -hankkeesta. Iltapäivällä haastattelimme yhden mahdollisen työharjoittelijan, kävin Lissun kanssa läpi toimenkuva-asioita ja kamppailin tietokoneongelmien parissa. Alkuillasta kävimme katsomassa Minnan ja Niklaksen uutta vauvaa, kävin juoksemassa ja imuroin. Loppuillan kävin läpi sähköposteja.

Perjantai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Aamupäivän kävin läpi sähköposteja ja kamppailin hajoamispisteessä olevan tietokoneeni kanssa. Iltapäivällä valmistelin esitystäni valtakunnallisten poliittisten opiskelijajärjestöjen seminaariin ja Marttojen toiminnanjohtajapäiville sekä kirjoitin kolumnin vanhemmuuden luontohaasteista ja puheen kalasuhteestani. Illan vietin Annukan kanssa. Taiteiden yö jäi tällä kertaa vähemmälle.

Lauantai: Aamupäivällä osallistuin opiskelijapoliittisten nuorisojärjestöjen yhteisseminaariin. Pidin tilaisuudessa puheenvuoron kansalaisvaikuttamisesta. Tilaisuuden kiinnostavinta antia oli Nuorten paneeli 2011 -raportti (pdf), jonka mukaan nuorten hyvinvointi muodostuu kavereista, perheestä ja harrastuksista. Sen sijaan rahaa, uskontoa ja alkoholia pidettiin kaikkein vähiten hyvinvointia tuottavina asioina. Seminaarin jälkeen kävimme Annukan kanssa Vegemestassa syömässä ja ottamassa drinkit Pub Heinähatussa. Illalla istuimme pihalla lukemassa lehtiä ja kirjoja.

Sunnuntai: Kävimme aamupäivällä Tom Henrikssonin kanssa juoksemassa Vanhankaupunginlahden ympäri ja jatkoimme naapureiden kanssa brunssille Bistro Artesanaan. Iltapäivän ja illan valmistelin tulevan viikkojen esityksiä, kirjoituksia ja puheenvuoroja. Samalla jännitys tiivistyy. Perheellistyminen voi tapahtua milloin vain.

Viikko lukuina:
– 11 kokousta
– 6 blogikirjoitusta
– 1 puhetilaisuus
– 2 juhlat

– 46 km juoksua
– 94 km pyöräilyä

– 68,5 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä

Edellisen viikon viikkopäiväkirja on luettavissa täällä.

Tausta: Sunnuntaisin julkaistavan avoimen viikkopäiväkirjan tavoitteena on tehdä läpinäkyväksi se, mitä Luonto-Liiton pääsihteeri käytännössä tekee, millaisissa tilaisuuksissa vierailee ja ketä tapaa. Lisäksi tavoitteena on tuoda kaikkien nähtäville se, millaista voi olla onnellinen, kohtuullinen ja ekologinen elämä.

Jätä kommentti