Hyvän kaupungin tunnusmerkit: Berlin ja Must to see TOP5

Lomailin neljä päivää (3.-6.7.2011) Berliinissä. Kaupunkia voi lämpimästi suositella kenelle tahansa.

Helsingistä Berliiniin pääsee näppärästi suoraan laivalla ja junalla (Helsinki – Rostock – Berliini). Vaihtoehtoisesti voi mennä junalla/bussilla Tukholman ja Mälmön kautta tai Tallinnan ja Varsovan läpi.

Oma 14 päivän lomamatkamme kulki reittiä: Helsinki – Kokemäki – Turku – Tukholma – Nynäshamn – Visby – Stora Karlsö – Visby – Oskarshamn – Malmö – Berliini – Rostock – Helsinki.

Ohessa Berliini TOP5 suosikkipaikkaa tai aktiviteettia.

1. Vuokraa pyörä. Kaupungissa ja sen keskustassa on fantastinen pyöräkaistojen verkosto eikä lainkaan mäkiä. Myös joukkoliikenne toimii erinomaisesti.

2. Käy katsomassa East side Gallery, Humboldt-yliopisto ja Alexanderplatz sekä tutustu muutenkin kaupungin ja sen puretun muurin pysäyttävään historiaan.

3. Käy syömässä Lucky Leekissa ja hae evästä Biomarketeista. Hengaile Prenzlauer Bergissä ja Kreuzbergissä. Vegaanipaikkoja ympäri maailmaa löytyy kätevästi Happy Cown kautta.

4. Käy tutustumassa taidekeskus Tachelekseen sekä etsi museosaaren ulkopuolisia gallerioita ja näyttelyitä esimerkiksi Auguststrasselta.

5. Ota lenkkarit mukaan ja käy juoksemassa Tiergartenissa. Samalla voit tutustua myös parlamenttiin, hallintorakennuksiin ja Brandenburgin porttiin.

Hyvän kaupungin tunnusmerkkeihin kuuluu mielestäni muun muassa pyörätiet, kävelyalueet, toimiva joukkoliikenne, kasvisravintolat, vihreys ja puut, vaihtoehtokulttuuri, monikulttuurisuus sekä epäkaupalliset tilat ja taidetta. Berliini täyttää mielestäni nämä tunnusmerkit hyvin.

Miltä näyttäisi sinun listasi Berliinistä tai hyvästä kaupungista?

Jätä kommentti